Nood aan lifting maar liever geen operatieve behandeling?

Lifting en versteviging met draden

Draden

Tijdens het verouderingsproces verliest uw huid aan stevigheid. Zowel de collageen- als de elastinevezelproductie neemt af en dit heeft zijn implicaties: uw huid wordt slapper en dit uit zich vaak als eerste ter hoogte van de kaaklijn.

Polydioxane draden worden reeds geruime tijd ingezet om op dit probleem op een niet-chirurgische manier op te lossen. Het is een efficiënte techniek die toegepast wordt ter hoogte van het gelaat, de hals en het lichaam.

  • Lifting zonder snijden
  • Strakkere kaak- en halslijn
  • Geen littekens
  • Stimulatie collageen

Waarom een behandeling met draden?

Polydioxanone draden worden in de esthetische geneeskunde gebruikt voor zowel lifting als ondersteuning en versteviging van de huid.
Met liftende draden kunnen we bijvoorbeeld de gelaatscontour verbeteren door de kaaklijn en mondhoeken te liften.

Verstevigende draden gaan het onderhuidse weefsel ondersteunen door de stimulatie van collageen aanmaak. Hierdoor verbetert de huidstructuur en de huid wordt steviger en strakker.

Anti-aging behandeling met draden bij Dr. Aerts in Het Laserkabinet
Anti-aging behandeling met draden bij Dr. Aerts in Het Laserkabinet

Hoe verloopt de behandeling?

De draden worden met behulp van een naaldje geplaatst. De zone wordt eerst afgetekend en nadien goed ontsmet. Bij de behandeling met liftende draden wordt er ook een lokale verdoving voorzien.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De draden resorberen volledig na 6 weken tot 9 maanden. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar maar verbetert nog tot 4 maanden na de behandeling. 

Het is belangrijk om voldoende draden te plaatsen voor een goed resultaat. Hoe meer draden, hoe meer stimulatie, hoe beter het effect. 

Bij het herhalen van de behandeling na 4 maanden, blijft het resultaat ongeveer 1 jaar zichtbaar. Nadien is jaarlijks onderhoud meestal voldoende. De duurzaamheid van het resultaat is echter sterk afhankelijk van de huidconditie en de levensstijl.

Hoe bereid ik me voor?

Een dag voor de behandeling drinkt u best geen alcohol. Kom bij voorkeur zonder make-up naar de praktijk.

Indien u bloedverdunners neemt, is een aangepaste voorbereiding nodig. Informeer Dr. Aerts hier tijdig over.

Wat na de behandeling? Nazorg.

De eerste dagen na de behandeling kan u zwelling en blauwe vlekken ervaren die spontaan weer zullen verdwijnen. Indien gewenst mag de behandelde zone nagekoeld worden met ijs. Daarnaast is een trekkerig gevoel mogelijk op de plaats waar de draden werden ingebracht; dit is eveneens beperkt in tijd.

Indien u bloedverdunners neemt, is een aangepaste nazorg nodig. Informeer Dr. Aerts hier tijdig over.

Het resultaat van de behandeling kan geoptimaliseerd worden door de inname van bepaalde collageen supplementen. Niet elke vorm van collageen is echter doeltreffend, neem nooit zomaar supplementen in. Vraag indien nodig advies aan het Laserkabinet.

Overweegt u een behandeling met draden?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

De draden blijven gedurende enkele maanden ter plaatse en stimuleren daar de productie van collageen. Door de aanwezigheid van een vreemd voorwerp wordt er als het ware een herstelproces in gang gezet. De draden worden geleidelijk aan afgebroken door het lichaam; wat achterblijft is een netwerk van collageenvezels die de huid ondersteunen.

Liftende draden gaan na plaatsing de huid mechanisch liften. U ziet dus onmiddellijk na de behandeling een mooi resultaat. Na geleidelijke afbraak van de draadjes nemen de nieuwe collageenvezels deze mechanische functie over en zal de lifting dus langere tijd zichtbaar blijven.

Steundraadjes verstevigen de huid door de vorming van een nieuw collageennetwerk. De vezels vormen als het ware een ‘vangnet’ en zijn op die manier in staat de onderhuidse structuur meer steun te geven.

De draden resorberen volledig na 6 weken tot 9 maanden. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar maar verbetert nog tot 4 maanden na de behandeling. De reden hiervoor is dat de productie van collageen tijd vraagt en pas maximaal is na 4 maanden.

Veelgestelde vragen over laserbehandeling van draden

Een draadlift is nog steeds een relatief frequent toegepaste methode, maar is de laatste jaren wat meer naar de achtergrond geschoven door de innovatieve technologie van hyaluronzuur. De draadlift wordt steeds vaker vervangen door een lifting met hyaluronzuur, wat iets minder invasief is.

 

Over het algemeen gaat het om een minimaal invasieve behandeling. Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een specifiek hiertoe opgeleide arts zijn de risico’s zeer beperkt.

Lifting en versteviging met draden in Herentals

Een minimaal invasieve behandeling met een niet-chirurgische techniek die in staat is de huid te liften en weer steun te geven.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.