Liftende techniek met nauwelijks hersteltijd

Uw huid op een niet-chirurgische manier verstevigen!

Hifu

Hifu: Niet-invasieve huidverstrakking met Micro & Macro Focused Ultrasound. Naarmate we ouder worden vermindert de natuurlijke elastine-, hyaluron- en collageenproductie, waardoor de huidelasticiteit geleidelijk aan zal vervagen. Verslapping van de huid in het gelaat verstoort de contouren van bv. wenkbrauwen, jukbeenderen, kin of nek. Verslapte huid aan het lichaam komt dan weer vaker voor aan bovenarmen, dijen, buik of love handles. Via MMFU kan de huid op een niet-chirurgische manier verstevigd en gelift worden.

Waarom kiezen voor een HIFU behandeling?

High Intensity Focused Ultrasound of HIFU werd ontwikkeld om diverse vormen van kanker te bestrijden middels thermale energie van ultrasoon geluidsgolven. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken.

Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen (opperhuid, diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd). Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken omdat de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de huid, terwijl er geen enkele beschadiging van de opperhuid optreedt. Tijdens de behandeling is een warmte prikkeling voelbaar.

Hifu behandeling bij het Laserkabinet in Herentals

U merkt al resultaat na één behandeling, en dit zonder hersteltijd of nevenwerkingen. Na enkele maanden is een strakkere, verfriste huid zichtbaar met een zichtbaar verbeterde huidconditie!

Net als bij een chirurgische facelift werkt de HIFU-behandeling op de SMAS (Superficial Musculo-Aponeurotic System, oftewel de fibromusculaire laag). Dankzij de thermische energie van de HIFU wordt de SMAS laag veilig verwarmd waardoor de huid onmiddellijk verstrakt. Oud collageen wordt dankzij HIFU vervangen door nieuw collageen.

Op welke lichaamsdelen kan Hifu toegepast worden?

Patiënten waarvan de huid minder stevig aanvoelt, rimpels op het decolleté, overtollig vet ter hoogte van de kin, losse huid aan armen of dijen, verslapte buik, enz.

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Wazige kaaklijnen
 • Nasolabiale plooien (plooien tussen neus en mondhoeken)
 • Alternatief voor chirurgische lifting
 • Wenkbrauwen
 • Grote poriën
 • Dubbele kin
 • Doorzakkende hals
 • Verslapte bovenarmen, buik, dijen, love handles
 • Ongelijkmatige teint of textuur van de huid
Hifu behandeling bij het Laserkabinet in Herentals
Hifu behandeling bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeltijd is afhankelijk van uw individueel behandelplan en de zone die behandeld wordt. Gemiddeld duurt een HIFU behandeling tussen de 15 en 90 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Tijdens een intake gesprek kan uw behandelaar u uitgebreid informeren hieromtrent. Direct na de behandeling kan uw huid er rood uitzien, maar dit verdwijnt binnen enkele
uren, Sommige patiënten ervaren lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking, Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur, U kunt uw gewone dagelijkse activiteiten onmiddellijk na uw behandeling voortzetten.

Resultaten van de behandeling zijn doorgaans zichtbaar na 2 à 3 maanden, daar de huid deze tijd nodig heeft om het onderliggend weefsel te ondersteunen. Verdere verstrakking kan nog toenemen tot gemiddeld 6 à 12 maanden na de behandeling.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig. Naarmate de ernst van de huidverslapping, de huidreactie op ultrasoon golven en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben sommige patiënten baat bij een tweede behandeling. Omdat uw huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen bijdragen aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces.

De behandeling werkt nog 180 dagen door, waardoor de huid na een half jaar nog meer verstrakt en gelift zal zijn.

Hoe bereid ik me voor?

Zelfbruiners op de zone die behandeld moet worden zijn niet toegelaten. Probeer 4 weken voor de behandeling contact met zon of zonnebank te vermijden.
De behandelende zone moet ongeschonden zijn. Dit wil zeggen geen ontstekingen, blauwe verkleuringen,…
Bij een behandeling van het gelaat komt u best zonder make-up naar de afspraak.

Wat na de behandeling? Nazorg.

 • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
 • Hydrateer uw huid

Een HIFU behandeling boeken?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

High Intensity Focused Ultrasound of HIFU werd ontwikkeld om diverse vormen van kanker te bestrijden middels thermale energie van ultrasoon geluidsgolven. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken. Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen. Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken.

Wat is ultrasoon MMFU?

Micro & Macro Focused Ultrasound is een niet -chirurgische HIFU Ultraformer behandeling om de huid van gelaat en lichaam te liften, Door middel van ultrasoon geluidsgolven wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine diep in de huid gestimuleerd, zonder downtime. 

Bij de HIFU-behandeling worden, via gericht ultrageluid, energie pulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven, Tevens zal hierdoor de natuurlijke aanmaak van collageen gestimuleerd worden, waardoor de huid langzaamaan gelift wordt. Vrij snel na de behandeling zal u merken dat de huid steviger aanvoelt. De behandeling werkt echter nog 180 dagen door, waardoor de huid na een half jaar nog meer verstrakt en gelift zal zijn, 

HIFU is uniek daar het op een veilige en gecontroleerde manier energie kan afleveren, op precies de juiste diepte, waar het nodig is om de huid te verstrakken

Onze lasers

Hifu behandeling bij het Laserkabinet in Herentals

HIFU Ultraformer III Classys

Veelgestelde vragen over HIFU behandeling

Er zijn veel factoren die een grote invloed hebben op het ontstaan van huidveroudering: ouder worden, eenzijdige voeding met onvoldoende vitaminen, slaapgebrek, te weinig buitenlucht, te weinig beweging, stress, alcoholmisbruik, roken, … Daarnaast speelt ook onze hormoonhuishouding een belangrijke rol. Na verloop van tijd (meestal rond de menopauze) wordt de huid minder elastisch, en wordt ook collageen afgebroken in het bindweefsel. Daarnaast wordt de huid droger en houdt het minder vocht vast. De celmassa krimpt, de celvernieuwing wordt langzamer, de pigmentatie van de huid verandert… Helaas kunnen we aan dit laatste niets doen, maar wel aan de eerste factoren. Zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding, drink veel water, sport, … Het zijn allemaal zaken die u wel in de hand heeft. Daarnaast kan ook te veel UV-straling uw huid beschadigen.

HIFU therapie is niet geschikt voor mensen die onlangs behandeld zijn met spierverlammende stoffen of vulmiddelen, Overige contra-indicaties zijn; zwangerschap, stollingsstoornissen, stoornissen immuunsysteem, kanker (huidkanker/leukemie), open wonden in het behandelgebied, actieve herpes infectie, bepaalde medicatie tegen acne of oestrogeentekort, kruidenpreparaten tegen somberheid, pacemaker, metalen stents / implantaten, lever- of nierinsufficiëntie.

Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig. Naarmate de ernst van de huidverslapping, de huidreactie op ultrasoon golven en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben sommige patiënten baat bij een tweede behandeling. Omdat uw huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen bijdragen aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces.

MMFU wordt doorgaans niet als een pijnlijke behandeling ervaren. De behandeling kan omschreven worden als een lichte tot matige, warme prikkeling in het behandelingsgebied. Indien nodig kan de behandelaar lokaal verdovingscrème aanbrengen.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Dit is afhankelijk van de zone die behandeld wordt. Gemiddeld duurt de behandeling 30 minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

Er is nauwelijks herstel nodig na de behandeling. U kan een lichte spierstijfheid voelen na de behandeling en de dag nadien.

Aanvullende liftende werking voor indicaties huidverslapping hals, bovenarmen, navel, buik en dijen.

Hifu behandeling in Herentals

Een team van gedreven verpleegkundigen doet er alles aan om U huid te verstrakken d.m.v een zeer effectieve, veilige lasertechnologie die ultrasone energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen, deze wordt omgezet in warmte in het onderhuids bindweefsel. Hierdoor zal de huid samentrekken en verstrakken.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.