Hyaluronzuur als vuller

Opvulling van het gelaat en rimpels met een hyaluronzuur behandeling

Hyaluronzuur

Tijdens het verouderingsproces verliezen we volume in ons gelaat. Hyaluronzuur, ook wel bekend als een filler,  is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en kan geïnjecteerd worden om dit volumeverlies te corrigeren. Hiermee kunnen fijne lijntjes oppervlakkig opgevuld worden of worden grotere zones in de diepte bijgewerkt.

 • oorzaak van veroudering wordt aangepakt
 • correctie van volumeverlies
 • behoud van natuurlijke vormen
 • steeds een natuurlijk resultaat

Waarom een hyaluronzuur behandeling doen?

Een behandeling met hyaluronzuur of fillers is steeds gebaseerd op een totaalbeoordeling van het gelaat en niet op individuele zones.
Met respect voor de natuurlijke verhoudingen kan hyaluronzuur worden gebruikt voor het opvullen van lippen, ooggroeven, jukboog en het verstevigen van de kaaklijn en mondhoeken. Andere indicaties zijn een neuscorrectie, liquid facelift, opvullen van verouderde handen en doorhangende oren.

Het resultaat is afhankelijk van de ernst van het volumeverlies, van de zone en van de hoeveelheid hyaluronzuur. Indien u bijvoorbeeld meer volume in de lippen wenst, wordt er steeds rekening gehouden met de natuurlijke vorm van de lip. Hoe dunner de lip en hoe meer volume u wenst, hoe vaker de behandeling moet worden opgebouwd.

Hyaluronzuur behandeling bij Het Laserkabinet in Herentals

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn fillers niet bedoeld om grote volumes te creëren. Behandelingen met hyaluronzuur dienen steeds te worden opgebouwd tot het gewenste resultaat bereikt wordt. Op die manier bekomt men een progressieve correctie van het volume.

Dr. Aerts respecteert hierbij steeds de natuurlijke vorm van het gelaat; u hoeft dus niet bang te zijn voor een onnatuurlijk resultaat.

Hyaluronzuur kan ook gebruikt worden ter correctie van asymmetrieën en om bepaalde vormen te reconstrueren na operaties of bij bepaalde aandoeningen.

Hyaluronzuur behandeling bij Het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling met hyaluronzuur verloopt via injecties. Het hyaluronzuur kan ter plaatse worden gebracht met een naald of met een canule. Dit is afhankelijk van de zone en het beoogde resultaat. De behandeling is niet pijnlijk. Bij behandeling van gevoeligere zones (bv de lippen) kan, indien gewenst, lokaal een sterk verdovende crème worden aangebracht door de arts.

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van de hoogst kwalitatieve producten. 

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Prijzen

Prijs per behandeling

De juiste hoeveelheid wordt steeds bepaald in overleg met de arts.


* vulling van neus, ooggroeven en lippen kost steeds €320

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het resultaat van een behandeling is afhankelijk van de ernst van het volumeverlies, van de zone en van de hoeveelheid hyaluronzuur. Over het algemeen worden de behandelingen in de initiële fase best opgebouwd tot het gewenste volume bereikt is. Nadien is een jaarlijks onderhoud meestal voldoende.

Hyaluronzuur wordt geleidelijk aan afgebroken over een periode van 3 maanden tot 2 jaar. De werkingsduur is individueel verschillend en afhankelijk van het gebruikte product, uw eigen metabolisme, de injectieplaats en eventuele voorafgaande behandelingen. Zo zal een filler in de neus of de slapen minder snel moeten herhaald worden dan een filler rond de mond of in de lippen. Door de beweeglijkheid van die zone wordt hyaluronzuur daar immers sneller afgebroken.

Hoe bereid ik me voor?

U komt bij voorkeur zonder make-up naar de praktijk. Indien u reeds eerder behandelingen met hyaluronzuur elders hebt ondergaan, gelieve dan de gegevens hiervan mee te brengen.

Tijdens een zwangerschap is een behandeling met hyaluronzuur niet toegestaan.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Zoals bij elke behandeling op basis van injecties kan u een milde roodheid en zwelling verwachten die van voorbijgaande aard is. Eventuele blauwe vlekken mogen nagekoeld worden met ijs. Make-up gebruik onmiddellijk na de behandeling wordt afgeraden; na ongeveer 4 uur kan u resterende roodheid of blauwverkleuring veilig camoufleren.

De eerste dagen na de behandeling kan u eventuele zwelling of beurs gevoel wegmasseren.
Behandeling van de lippen met hyaluronzuur vereist een specifieke naverzorging die Dr. Aerts op dat moment zal toelichten.

Verder brengt u best geen bezoek aan de sauna of zonnebank gedurende 72 uur na de behandeling.

Interesse in een hyaluronzuur behandeling?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Hyaluronzuur is het belangrijkste bestanddeel van iets wat we ook wel kennen als ‘fillers’. Een filler is letterlijk een opvulmiddel dat kan gebruikt worden om het volume te herstellen dat we verliezen als we ouder worden. Het kan gaan om fijne lijntjes, diepe groeven of grote volumes in de diepte. Daarnaast dragen ze bij aan de hydratatie en ondersteuning van de huid. Met de juiste techniek kunnen bepaalde zones ook gelift worden.

Er bestaan verschillende soorten hyaluronzuur en daarnaast zijn er ook verschillende injectietechnieken. De behandeling gebeurt steeds op basis van een totaalbeoordeling van het gelaat. Afhankelijk van de indicatie en uw verwachtingen kiest Dr. Aerts het aangewezen product met de juiste techniek. Ze maakt hierbij steeds gebruik van de hoogst kwalitatieve producten op de markt. Omwille van de wet op de Geneesmiddelen mag er geen vermelding zijn van de gebruikte merken of moleculen, maar u kan steeds contact opnemen voor verdere informatie.

Hyaluronzuur behandeling bij Het Laserkabinet in Herentals

Veelgestelde vragen over behandelingen met hyaluronzuur

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Een behandeling met hyaluronzuur is niet pijnlijk. Afhankelijk van de zone kan u eventueel een vervelend gevoel ervaren. Bij behandeling van de lippen is lokale verdoving mogelijk.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de indicatie en de verwachtingen en varieert van 20 tot 45 minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij Dr. Aerts. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit gesprek is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.
Deze consultatie kost 40 euro en wordt deels terugbetaald.

Een behandeling met hyaluronzuur is niet gevaarlijk. Dr. Aerts maakt steeds gebruik van de hoogst kwalitatieve producten waarvan de veiligheid gegarandeerd is. Ze zijn FDA (Food & Drug Administration USA) goedgekeurd en CE gekeurd. Bovendien gebruikt Dr. Aerts enkel afbreekbaar hyaluronzuur en geen semi-permanente of permanente fillers. Deze worden ten sterkste afgeraden.

Allergische reacties en andere nevenwerkingen zijn daarom uiterst zeldzaam. Bovendien mogen dergelijke producten enkel geïnjecteerd worden door goed opgeleide artsen.

Voor de meeste zones is er geen herstelperiode. Zoals bij elke behandeling met injecties kan er tijdelijke roodheid, zwelling of blauwverkleuring optreden. Dit is steeds van voorbijgaande aard.

Na een behandeling van de lippen dient u wel rekening te houden met een herstelperiode van 3 tot 10 dagen met zwelling en blauwverkleuring. Deze zijn meestal makkelijk te camoufleren.

U komt in aanmerking voor een behandeling met hyaluronzuur als:

 • u opnieuw die gelaatscontouren wil van die foto van 5 of 10 jaar geleden
 • u diepliggende ogen hebt met donkere kringen die u steeds een vermoeide blik geven
 • u zich stoort aan de neuslippenlijn die meer zichtbaar wordt met de leeftijd
 • u zich stoort aan afhangende mondhoeken
 • u holle slapen hebt die u ouder doen lijken
 • u zich stoort aan rimpels of fijne lijntjes rond de mond en op de wangen
 • u een natuurlijk volume wil in de lippen of volumeverlies in de lippen wil tegengaan
 • u de lippen wil hydrateren
 • u de jukbogen of kaaklijn wil accentueren
 • u de kaaklijn wil verstevigen
 • u een opspanning wil van de huid
 • u doorgezakte oorlelletjes hebt
 • u zich stoort aan ingevallen handen
 • u een asymmetrie in het gelaat wil corrigeren
 • u de verhoudingen in uw gelaat wil optimaliseren

Hyaluronzuur behandeling in Herentals

Een anti-aging behandeling die de oorzaak van het verouderingsproces aanpakt om het gelaat op te frissen en bijgevolg steeds een natuurlijk resultaat geeft.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.