Egale huid en mooie glow met een peeling

Heeft uw huid nood aan een snelle, maar diepgaande opfrisbeurt?

Peelings

Peelings worden gebruikt om de oppervlakkige, beschadigde huidlaag te verwijderen en vorming van nieuwe huidcellen te stimuleren. Dit gebeurt door het gecontroleerd aanbrengen van chemische stoffen op de huid. Hierdoor verbetert de textuur en egaliteit van de huid. Dr. Aerts maakt in haar praktijk gebruik van de hoogwaardige producten van ZO® Skin Health by Zein Obagi MD.

 • Pakt een doffe huid aan
 • Geeft een mooie flow!
 • 'lunchpauze' - behandeling
 • Ook diepere problemen worden efficiënt aangepakt

Waarom kiezen voor een peeling?

Bij een peeling worden chemische stoffen op een gecontroleerde manier aangebracht op de huid. Deze zullen de oppervlakkige, beschadigde huidlaag verwijderen en ook de vorming van nieuwe huidcellen stimuleren. Hierdoor wordt de huid zichtbaar egaler wat betreft kleur en structuur. Het resultaat is afhankelijk van de gebruikte chemische stof en de diepte van de peeling. Zo zal een milde peeling een zachte maar grondige exfoliatie geven van de huid met als resultaat een mooie glow. Een sterkere peeling kan huidproblemen zoals acne aanpakken en zal de poriën verkleinen. Hardnekkige littekens en dieper gelegen pigmentatiestoornissen hebben een nog sterkere peeling nodig. Op die manier kan men zelfs de meest zonbeschadigde huidjes en de zware rokershuiden behandelen.

Placeholder

Hoe verloopt de behandeling?

Het verloop van de behandeling is afhankelijk van het type peeling. Doorgaans duurt een peeling 15 tot 60 minuten. Een milde peeling kan je makkelijk tijdens een lunchpauze laten doen, een sterke peeling vraagt wat meer tijd en nazorg.

Eerst wordt de huid grondig gereinigd en voorbereid. Vervolgens wordt de actieve chemische stof op een gecontroleerde manier op de huid aangebracht. Deze blijft meestal gedurende enkele minuten ter plaatse. Op dat moment kan je een licht branderig gevoel waarnemen. Vervolgens wordt de chemische stof geneutraliseerd en volgt de nazorg.

In de dagen en weken na de behandeling zal de huid gaan schilferen. De dode huid komt los en maakt plaats voor een nieuwe huid. Het is uiterst belangrijk zonblootstelling te vermijden gedurende 2 tot 6 weken na de behandeling. Gebruik steeds een aangepaste zonbescherming met minimum factor 50.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie, het type peeling en de conditie van de huid.
Een milde invisapeel kan u veilig op regelmatige basis herhalen.

Voor de stimulator peel adviseren we ongeveer 3 behandelingen met een maand tussentijd. Onderhoud blijft uiteraard belangrijk om het resultaat te kunnen behouden.

De 3 step peel is in principe een éénmalige behandeling maar kan een tweede keer herhaald worden voor hardnekkige problemen.

Over het algemeen is uw levensstijl een sterk bepalende factor voor het resultaat van een peeling. Zo zullen patiënten die roken en graag zonnebaden een minder lang effect ondervinden van hun peeling.

Hoe bereid ik me voor?

Uw huidconditie wordt vooraf grondig geëvalueerd tijdens een eerste consultatie. Tijdens dit gesprek wordt bepaald welke peeling voor u van toepassing is en wordt deze uitgebreid toegelicht. Voor een milde peeling is geen specifieke voorbereiding nodig; een 3 step peel vraagt een uitgebreide voorbereiding van de huid die Dr. Aerts in detail zal toelichten.
Kom voor de behandeling bij voorkeur zonder make up naar de praktijk.

Indien u in het verleden ooit een koortslip hebt gehad, dient u dit tijdig te vermelden.

Nazorg na de behandeling

Na een peeling zal u gedurende enkele dagen een milde tot matige roodheid ervaren. Nadien begint de huid te schilferen tot maximum 2 à 3 weken na de behandeling. De hinder hiervan is afhankelijk van de diepte van de peeling; na een Invisapeel treedt er weinig tot geen schilfering op, bij een 3 step peel zal u gedurende 2 weken ernstige schilfering en roodheid ervaren.
De belangrijkste maatregel die u in acht dient te houden na een peeling is het vermijden van zonblootstelling. U dient maximale zonbescherming toe te passen gedurende 2 tot 6 weken na de behandeling.

Indien een aangepaste nazorg nodig is, wordt deze uitgebreid toegelicht na de behandeling.

Indien u in het verleden ooit een koortslip hebt gehad, dient u dit tijdig te vermelden.

Een mooiere huid dankzij een peeling?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Bij een peeling worden chemische stoffen op een gecontroleerde manier aangebracht op de huid. Deze zullen de oppervlakkige, beschadigde huidlaag verwijderen en ook de vorming van nieuwe huidcellen stimuleren. 

In de dagen en weken na de behandeling schilfert de huid af: de dode huid komt eraf en maakt plaats voor een nieuwe huid.

Veelgestelde vragen over peelings

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Een milde tot matige peeling is niet pijnlijk. U zal slechts een licht branderig gevoel ervaren. 

Voor de 3 step peel wordt aangepaste pijnstilling voorzien zodat u gedurende de hele behandeling comfortabel blijft.

Afhankelijk van het type peeling duurt de behandeling 15 tot 60 minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij Dr. Aerts. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit gesprek is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend. 

Deze consultatie kost 40 euro en wordt deels terugbetaald.

De behandeling gebeurt zeer gecontroleerd door een goed opgeleide behandelaar en steeds onder toezicht van Dr. Aerts. Bovendien maakt Dr. Aerts gebruik van de hoogst kwalitatieve producten.

Bij een milde peeling is er geen herstelperiode. Bij een matige peeling zal u enkele dagen roodheid en schilfering ervaren. Bij de 3 step peel duurt het herstel ongeveer 10 dagen.

U kiest best voor een peeling als u:

 • zich stoort aan grove poriën
 • een doffe, vale huidskleur hebt
 • een snelle maar diepgaande opfrissing wil van de huid
 • last hebt van pigmentstoornissen
 • de eerste tekenen van huidveroudering wil aanpakken
 • acne of acnelittekens wil behandelen
 • zonschade wil aanpakken
 • rookt
 • een egalere huidskleur en huidtextuur wenst

Peeling in Herentals

Een grondige opfrisbeurt waardoor de huid een egale kleur en textuur krijgt en die u bovendien een mooie glow bezorgt

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.