Nooit meer scheren, geen last meer van ingegroeide haartjes,…

Dankzij onze top-of-the-line laserapparatuur gaat u zorgeloos door het leven!

Definitieve laserontharing

Scheren, epileren, waxen,… we hebben er veel voor over om met een gladde en zachte huid door het leven te gaan. Vaak veroorzaken deze behandelingen echter huidirritatie met ingegroeide haartjes en andere ongemakken tot gevolg. Ingegroeide haartjes kunnen een enorme kwelling zijn, zowel voor vrouwen als voor mannen. Dit komt omdat traditionele ontharing het haar inclusief de haarwortel verwijdert.

 • Geen enkele vorm van ontharing is zo grondig en doeltreffend als een definitieve ontharing
 • Geen pijnlijke scheerbeurten, geen pijnlijke behandeling met ontharingswax
 • Geen ontstoken haarzakjes na waxen of scheren
 • Blijvend resultaat

Definitieve laserontharing biedt een oplossing en is de beste en meest pijnloze manier om lichaamshaar op vervelende plaatsen definitief te laten verwijderen. Voor mensen met witte, grijze, rode of pigmentloze haren adviseren we een ontharing met Elektrolyse.

Wielrenners zoals Wout Van Aert, Sanne Cant… en BV’s waaronder Valerie De Booser, Kim Engelbosch, Ellen Petri en Zsofi Horvath gingen u reeds voor!

Waarom kiezen voor definitieve laserontharing?

Heb jij ook al jaren last van die vervelende haartjes ? Haren die steeds ingroeien na het scheren of waxen en dan ontsteken ? Zie jij er tegenop om met uw kinderen te gaan zwemmen omwille van een zeer uitgebreide bikini rand ? Heb jij allemaal littekens van het scheren ? Ben jij het waxen beu ? Kies dan voor definitieve ontharing, dit gaat u veel tijd besparen!

Definitieve laserontharing bij het Laserkabinet in Herentals
Voor & na
Definitieve laserontharing bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling gaat onze laserspecialiste u alle belangrijke informatie grondig uitleggen. Wij laseren in alle discretie en respecteren hierbij uiteraard uw privacy.
Op het te laseren lichaamsdeel brengen we vooraf een coolgel aan . De huid wordt best door U zelf thuis grondig geschoren de dag voordien of juist voor de behandeling. De laser zal afhankelijk van uw haar/huidskleur worden ingesteld. De gekoelde lasertip zal op de huid worden geplaatst. Het laserlicht vanuit de diode doet zijn werking om het haarzakje definitief te verwijderen. Dit voelt aan alsof er kleine prikjes gegeven worden.

Er zal een koelcompres op de behandelde oppervlakte worden gelegd na de laserbehandeling omdat de laserbehandeling ondanks de koeling van de lasertip toch wel wat warmte afgeeft aan de huid . Als laatste zal er Flamigel aangebracht worden om te huid te verzachten.

Welke lichaamsdelen komen in aanmerking?

Alle lichaamsdelen kunnen onthaard worden, dus het volledige lichaam van kop tot teen. Zelfs de teen- en voetharen worden bij de ontharing van de benen behandeld.

Welke lichaamsdelen komen in aanmerking? Bikini, buik, oren, neus, gelaat, nek, hals, tepelhof, armen, benen, rug, schouders, borstkas, oksels, schaamstreek, baard, tussen de wenkbrauwen, bovenlip, kin, bilnaad of een andere zone waar u ongewenste haargroei zou hebben.

Witte, grijze, rode en pigmentloze haren worden beter behandeld met een Elektrolyse-behandeling.

Bekende Vlamingen getuigen:

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de pigmentatie (melanine) van de haren, alsook het huidtype. Dit wordt met u besproken tijdens een eerste (test)behandeling of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. De haren in de groeifase (anagene fase) zijn enkel gevoelig voor de definitieve ontharing.

Voor optimaal resultaat zijn, afhankelijk van de te ontharen zone, er gemiddeld 6 à 10 behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van 6 weken tot 8 weken nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen overgaan.

Hoe bereid ik me voor?

Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden geëpileerd of uitgetrokken. Scheren mag tussen de behandelingen door.

4 tot 6 weken voor en na de behandelingen is zonnebank ten sterkste af te raden. Ook directe blootstelling aan de zon is niet toegelaten voor de te behandelen zones. U moet zich steeds beschermen met minimum factor 50.
Gebruik geen zelfbruiners in de te ontharen zone.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Onmiddellijk na de behandeling wordt de huid gekalmeerd met flamigel en  raden we aan niet teveel zeep te gebruiken in de behandelde zone zolang de huid geïrriteerd is. U mag de huid hydrateren zoals voordien. 

24-48u na de behandeling geen warm bad of sauna. 

Tussen de behandelingen mag u de haren blijven scheren, wel niet meer waxen of epileren.

Getuigenissen

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortel cellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Om de opperhuid niet te beschadigen door deze hoge energie heeft de laser een gekoelde tip. Dit laat toe meer energie af te leveren zonder dat de opperhuid hiervan schade ondervindt.

Het gekoelde handvat geeft een aangenaam gevoel tijdens de behandeling en beperkt in belangrijke mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

Onze lasers

Definitieve laserontharing bij het Laserkabinet in Herentals

LIGHTSHEER DESIRE

Lightsheer Desire is veruit het meest efficiënte toestel op de Belgische markt. Het behoort tot de nr. 1 in permanente ontharing!

 • Verhoogde efficiëntie
 • Meer veiligheid
 • Verminderde pijn

Met definitieve ontharing met de laser Lightsheer desire maakt men gebruik van laserlicht dat geabsorbeerd wordt door de haarkleurstof melanine. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is Hierdoor worden de haarwortel cellen selectief vernietigd. De wortel en de celstructuren van het haar worden hierdoor vernietigd. Hierdoor zullen de haren op de behandelde plaats niet meer groeien. De lightsheer Desire laat toe om selectief veilig en pijnloos te werken door de speciaal gekoelde lasertip die contact maakt met de huid . Dit laat toe meer energie op de haarcel af te leveren zonder dat de opperhuid hier schade van ondervindt.

Veelgestelde vragen over definitieve laserontharing

De Lightsheer Desire is aanpasbaar aan ieder huidtype! De laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuuste haren (baard) worden gebruikt.

Deze methode is geschikt voor (over)beharing in het gezicht, oksels, bikini, rug, borst, benen, nek,…

Bij mensen met een rode haarkleur stellen wij steeds een gratis test voor. Onze ervaring leert dat mensen met rode haren niet in aanmerking komen . In dat geval raden we een behandeling met Elektrolyse aan.

Deze behandeling is bijna nooit terugbetaald.
Enkel na een heelkundig ingreep voor een fistel kan er in sommige gevallen een terugbetaling gedeeltelijk voorzien zijn. Maar dit hangt af van uw mutualiteit en dient wel door de behandelende arts voorgeschreven te worden.

Er kan op uw vraag steeds een factuur opgemaakt worden voor een bijkomende verzekering. Na heelkunde voor een  fistel ingreep kan u eventueel beroep doen op via uw hospitalisatieverzekering om een gedeelte van uw laserbehandeling terug te krijgen. Uw behandelende arts moet dit echter wel voorschrijven.

Afhankelijk van het lichaamsdeel zal de tijdsduur variëren. Een laserbehandeling van de bikini duurt ongeveer 30 min.

U bent steeds welkom na afspraak. We leggen u alles zeer duidelijk uit zodat er achteraf geen misverstanden kunnen ontstaan . Zo kan u zonder zorgen de laserbehandeling starten.

De laser werkt enkel op  uw haar en het haarzakje . De golflengte van de laserstraal  is zeer nauwkeurig zodat enkel één bepaalde (haar)kleur wordt getroffen . En die kleur kan op de laser perfect  ingesteld worden . De laserstraal is ook zo fijn dat er bijna geen schade aan de aanpalende huid zal aangebracht worden.

Laserbehandeling is niet mogelijk tijdens de inname van bepaalde medicaties zoals bijvoorbeeld isotretinoïne (Roaccutane) of tetracylines. U dient dit te vermelden voor aanvang van de behandeling.

De nieuwste generatie diodelasers zijn  medisch gekeurd en zijn ook FDA ( Food and drug agency in de USA ) goedgekeurd. De FDA geeft enkel goedkeuring als bewezen is  dat 95 % van de haren weg zijn na behandeling; dit wordt als definitief beschouwd. U zal zien dat uw haartjes na de laserbehandeling tot 3 weken nadien duidelijk uitvallen. Om een definitieve ontharing te krijgen zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig telkens om de 8 weken. 

U plant ieder jaar een onderhoud in.

Alle lichaamsdelen kunnen onthaard worden.

Uiteraard ontharen mannen  zich zodat zich dezelfde problemen van ingegroeide haren met ontstekingen kunnen voordoen. Haren komen vaak bij mannen op de rug voor en ook  daar gaan wij een definitieve oplossing kunnen aanbieden. Er worden heel wat mannen behandeld in onze praktijk. Ook veel sporters wensen een definitieve ontharing van de benen om massage toe te laten en de benen  niet altijd te moeten harsen .

Een definitieve ontharing  is waar iedereen toch van droomt. Nooit meer scheren geeft zoveel voordelen. Denk maar alleen al aan de tijd dat u kan besparen. Het geeft u zoveel comfort om niet meer te moeten denken om  met ontharingscrème of hars te moeten beginnen voor het sporten, zwemmen… Er is immers geen enkele ontharing zo grondig en mooi dan na een definitieve ontharing met de diodelaser.

Het is bewezen dat enkel de diodelasers de norm definitieve ontharing kunnen halen zoals gesteld wordt door de FDA (zie hoger) .

Definitieve laserontharing bij u in de buurt

Wij werken op verschillende locaties in uw regio. U kan online een afspraak inboeken.

Definitieve laserontharing bij het Laserkabinet in Herentals

Professionele en discrete behandeling door geschoolde verpleegkundigen met de meeste up to date gekeurde diode lasers.

Producten voor naverzorging

Na de behandeling adviseren we gebruik van volgende producten om het herstel te bespoedigen en eventuele overlast tot een minimum te beperken. Je kan deze producten bekomen bij het Laserkabinet. Neem contact met ons op om de producten af te halen. 

Dermaceutic K Ceutic Post-Treatment Cream

Dermaceutic K Ceutic werkt herstellend en ontstekingsremmend na een peeling, chirurgische ingreep, laserbehandeling of wanneer de huid extra herstelling nodig heeft. Helpt de huid te voeden na esthetische behandelingen, door haar te verzachten en te voorzien van essentiële voedingsstoffen. K Ceutic helpt roodheid van de huid na de behandeling, te verminderen, helpt het optimale vochtgehalte van de huid te behouden hetgeen de hersteltijd optimaliseert.
De combinatie van actieve bestanddelen die ontwikkeld zijn om de huid te herstellen, hydrateren, beschermen en verzachten. Het biedt ook een volledige bescherming tegen de zon SPF 50 – UVA/UVB barrières. K Complex Bevat verzachtende stoffen die een ontstekingremmende werking hebben. Glycoproteïne Bevordert de aanmaak van keratinocyten en de samenhang van fibroblasten terwijl het de huid herstelt. Vitaminen C en E Staat bekend om de antioxidant eigenschappen, deze combinatie van vitaminen bestrijdt tekenen van photo-aging en voorkomt nieuwe zichtbare tekenen van huidveroudering.

 • Voedt de huid
 • Hydradeert, herselt, beschermt en verzacht
 • Voorkomt tekenen van huidveroudering
Dermaceutic K Ceutic Post-Treatment Cream

Mesoprotech Melan 130+ Pigment Control 50ml

Zeer hoge factor zonbescherming met UVB 131 en UVA 67 voor een huid met pigmentproblemen, een huid die een cosmetische behandeling ondergaat, een huid die wordt beïnvloed door hormonale processen zoals zwangerschap, enz. Voorkomt vlekjes door de tirosinase te reguleren, het enzym verantwoordelijk voor melanine productie. De ultra-vloeibare textuur bevat een kleurtje die de huid zal neutraliseren, onvolkomenheden worden geminimaliseerd en geeft een lichte, natuurlijke tint.

 • Zeer hoge factor zonbescherming
 • Voorkomt vlekjes
 • Geeft lichte, natuurlijke tint
MESOPROTECH MELAN 130+ PIGMENT CONTROL 50ML

Mesoprotech Repairing Stick 100+ 4,5gr

Voor de gevoelige zones. Stick voor oogcontour en lipbescherming, evenals voor op littekens en vlekken. Biedt twee keer zoveel bescherming als de minimale bescherming die vereist is voor een SPF50+. Bevat rozenbottelzaadolie om de regeneratie en genezing te bevorderen. Oftalmologisch getest. Parfum-vrij.

 • Voor gevoelige zones
 • Bevordert regeneratie en genezing
 • Parfum-vrij
MESOPROTECH REPAIRING STICK 100+ 4,5GR

Soorten overmatige haargroei

Hypertrichose

Hypertrichose is een medische term voor overbeharing. In tegenstelling tot hirsutisme is er bij hypertrichose geen overbeharing volgens een mannelijk patroon. Er is louter sprake van een bovengemiddelde haargroei. In zeer extreme vorm wordt dit ook wel het weerwolfsyndroom genoemd. Vaak is er overbeharing op plekken die normaal licht behaard zijn zoals armen en benen. Het treedt ook op bij mannen en vrouwen en is vaak erfelijk bepaald. Naast een erfelijke factor kunnen ook medicijnen een grote rol spelen bij hypertrichose. Het kan onder andere door geneesmiddelen zoals ciclosporine, fenytoïne, minoxidil en, in mindere mate, corticosteroïden, diazoxide, penicillamine en psoralenen worden veroorzaakt. 

Sinus Pilonidalis / haarnestcyste

Sinus Pilonidalis is in de volksmond ook wel bekend als haarnestcyste. Meestal is een haarnestcyste gelegen in de bilspleet. De cyste is een holte onder de huid die een verbinding heeft door de huid heen naar buiten. Meestal is het te zien als een klein gaatje of een kleine intrekking in de huid. Daardoor wordt het door sommigen ook beschouwd als een abces of fistel in de bilnaad. Zoals de naam doet vermoeden, kunnen er in de haarnestcyste haren zitten maar dit is niet noodzakelijk. Door de haarnestcyste kan er gemakkelijk een ontsteking ontstaan. Daarnaast zijn pijn en afscheiding van vocht en/of bloed ook veel voorkomende problemen.

Hirsutisme

Hirsutisme is een vorm van overbeharing die in vier soorten bestaat.

 1. Familiair of idiomatisch hirsutisme komt voor in bepaalde rassen en families. Hierbij heeft de persoon meer en/of dikkere haren dan normaal. Het gehalte aan mannelijke hormonen in het bloed is bij deze vorm niet verhoogd. Men veronderstelt wel dat de haarzakjes gevoeliger zijn voor mannelijke hormonen waardoor de haargroei in de huid extra wordt gestimuleerd.
 2. Hormonaal hirsutisme wordt veroorzaakt door overproductie van mannelijke hormonen. Hierbij maken de bijnierschors en de eierstokken te veel hormonen aan. Meestal wordt dit veroorzaakt door een tumor. Een vaak voorkomende diagnose is het polycystisch ovarium syndroom. Vaak hebben deze patiënten ook last van andere symptomen van vermannelijking zoals een verlaging van de stem, geringe ontwikkeling van de borsten en een verloting van de spieren. Daarnaast kunnen ook menstruatiestoornissen of acné aanwezig zijn
 1. Medicinaal hirsutisme komt vaak voor bij vrouwen in de menopauze die worden behandeld met testosteron-verwante geneesmiddelen. Ook anabole steroïden kunnen dit effect hebben.
 2. Eetstoornissen kunnen ook hirsutisme veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan bij anorexia nervosa, boulimia nervosa of bij psychiatrische stoornissen zoals manische depressie.

Meestal is hirsutisme zichtbaar in het snor en baard gebied. Ook kan er toegenomen haargroei zijn van de borsten en het schaamgebied. Vaak zijn er donkere en dikkere haren dan normaal.

Als men overbeharing heeft die niet in een mannelijk patroon valt, dan wordt dit hypertrichose genoemd.

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.