Last van littekens door die vervelende acne?

Onze laser pakt acne littekens grondig aan

Acne littekens

Acne is een aandoening van de talgklierfollikel. Normaal gezien wordt talg afgevoerd naar de huid via een verbinding tussen de huid en het follikel. Als er teveel talg geproduceerd wordt of de afvoerbuis verstopt raakt ontstaan er mee-eters of comedonen. Soms veroorzaken bacteriën een ontstekingsreactie bij deze gesloten comedonen wat dan kan leiden tot een puistje. 

 • Combinatie van blue-light en dermablate MCL31.
 • Persoonlijk behandelplan...
 • Littekens worden grondig aangepakt door een combinatie van verschillende behandelingen die individueel bepaald wordt.

Een puistje breekt vaak uit en gaat daarbij door de follikelmuur. Als het puistje doorbreekt naar het huidoppervlak, dan geneest deze meestal zonder litteken. Als het puistje door de follikelmuur onderaan barst, dan komt de bacterie en ontsteking in de onderste huidlaag terecht en ontstaat er littekenvorming. Op zich is dit normaal: een litteken is het gevolg van een wonde en maakt dus op zich deel uit van het normale genezingsproces. Toch is het niet fijn om met littekens achter te blijven. Gelukkig kunnen deze goed behandeld worden mits een grondige en efficiënte aanpak.

Waarom acne littekens behandelen met laser?

Niet alleen acne kan een zware impact hebben op uw dagdagelijks leven; ook de acne littekens vormen vaak een psychosociaal probleem. 

Als de littekens op een efficiënte manier worden aangepakt, kan u voorgoed komaf maken met de acne en zijn restletsels. Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie kan de huid bewerkt worden om een diepe collageen regeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. Zo kan een optimaal resultaat bekomen worden op uw acne littekens.

Acne littekens behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals
Acne littekens behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over de werking van de laser, het verloop van de behandeling en het te verwachten resultaat. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

U kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel ervaren. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 30 minuten zal duren.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 3 à 5 behandelingen voor een optimaal resultaat, dit met tussenperiodes van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid blijven verbeteren na de laatste behandeling om na +/- 6 maanden het maximale resultaat te bereiken.

Hoe bereid ik me voor?

Vermijd 4 weken voor de behandeling zonblootstelling en zonnebank. Bescherm uw gelaat steeds met minimum zonnefactor 50.
Kom bij voorkeur zonder make-up naar de afspraak.

Wat na de behandeling? Nazorg.

 • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met minimum factor 50.
 • Meteen na de behandeling kan de huid rood en/of gezwollen zijn. Dit herstel kan enkele dagen duren.
 • De huid is schilferig de dagen nadien. U brengt de door ons voorgeschreven herstellende crème 2x per dag aan.

Acne littekens behandelen?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Lasertherapie zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Gefractioneerde radiogolven maken minuscule gaatjes in de onderliggende huidlaag waardoor de huid gestimuleerd wordt om van binnenuit huidcellen en collageen aan te maken. De laserstralen zijn als het ware blokjes warmtestralen die tot diep in de lederhuid doordringen. Zo worden de bindweefselcellen gestimuleerd. Ook striae, huidveroudering en andere littekens kunnen met deze methode behandeld worden. De huid rondom de laserpulsen blijft intact. Het grote voordeel is dat de buitenste laag intact blijft, zo is er weinig kans op complicaties of pigmentverschuivingen.

Onze lasers

LUMENIS M22 RESURFX Laser bij Het Laserkabinet

LUMENIS M22 RESURFX

Asclepion non ablatieve fractionele Laser MCL 31. 
Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie met de ResurFX laser kan de huid bewerkt worden om een diepe collageen regeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies.
Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

 • Pakt zelfs de eerste tekenen van veroudering optimaal aan
 • Zeer snelle 'lunchpauze' behandeling
 • Effectief voor algemene huidverjonging en de behandeling van rimpels, striemen, chirurgische littekens, acne littekens,...

Veelgestelde vragen over laserbehandeling van acne littekens

Meestal steekt acne de kop op tijdens de puberteit door de veranderingen op emotioneel en lichamelijk vlak. Ook een verhoogde hormoonproductie kan ervoor zorgen dat u te maken krijgt met puistjes. Bij sommige mensen verdwijnt acne helaas niet volledig na de puberteit. Daarnaast kan acne veroorzaakt worden door genetische, hormonale en psychologische factoren, alsook door omgevingsfactoren zoals irritatieve cosmetica, medicijnen en/of druk op de huid. Verschillende soorten acne vragen om een verschillende aanpak, daarom kunt u best een arts raadplegen. Acne is een chronische aandoening dus is het heel belangrijk dat u strikt de behandelingen van uw arts opvolgt. Ook een grondige reiniging van het gelaat ‘s ochtends en ‘s avonds verlaagt de kans op acne.

Optimaal om zelfs de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van de huid.

Deze “lunchpauze” behandeling heeft een minimum aan ongemakken waardoor u heel snel uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.

Effectief voor de behandeling van rimpels, striae (striemen), littekens, algemene huidverjonging, …

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. Consulteer uw arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de laserbehandeling. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de benodigde instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen en de roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling en zich maximaal te beschermen tegen UV-licht door zonnecrème te smeren met minimum factor 50.

Na gemiddeld 3 sessies zal u een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerste sessie zal echter al een significante verandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid blijven verbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

Laserbehandelingen zijn de meest innovatieve techniek om littekens te verminderen. Bij acne littekens wordt er vaak een combinatie met lokale thuisbehandeling geadviseerd om het effect te vergroten. Een combinatie van verschillende behandelingen geeft het meest optimale resultaat. De arts kan u hierover meer informatie geven tijdens een consultatie.

Producten voor naverzorging

Na de behandeling adviseren we gebruik van volgende producten om het herstel te bespoedigen en eventuele overlast tot een minimum te beperken. Je kan deze producten bekomen bij het Laserkabinet. Neem contact met ons op om de producten af te halen. 

Dermaceutic K Ceutic Post-Treatment Cream

Dermaceutic K Ceutic werkt herstellend en ontstekingsremmend na een peeling, chirurgische ingreep, laserbehandeling of wanneer de huid extra herstelling nodig heeft. Helpt de huid te voeden na esthetische behandelingen, door haar te verzachten en te voorzien van essentiële voedingsstoffen. K Ceutic helpt roodheid van de huid na de behandeling, te verminderen, helpt het optimale vochtgehalte van de huid te behouden hetgeen de hersteltijd optimaliseert.
De combinatie van actieve bestanddelen die ontwikkeld zijn om de huid te herstellen, hydrateren, beschermen en verzachten. Het biedt ook een volledige bescherming tegen de zon SPF 50 – UVA/UVB barrières. K Complex Bevat verzachtende stoffen die een ontstekingremmende werking hebben. Glycoproteïne Bevordert de aanmaak van keratinocyten en de samenhang van fibroblasten terwijl het de huid herstelt. Vitaminen C en E Staat bekend om de antioxidant eigenschappen, deze combinatie van vitaminen bestrijdt tekenen van photo-aging en voorkomt nieuwe zichtbare tekenen van huidveroudering.

 • Voedt de huid
 • Hydradeert, herselt, beschermt en verzacht
 • Voorkomt tekenen van huidveroudering
Dermaceutic K Ceutic Post-Treatment Cream

Mesoprotech Melan 130+ Pigment Control 50ml

Zeer hoge factor zonbescherming met UVB 131 en UVA 67 voor een huid met pigmentproblemen, een huid die een cosmetische behandeling ondergaat, een huid die wordt beïnvloed door hormonale processen zoals zwangerschap, enz. Voorkomt vlekjes door de tirosinase te reguleren, het enzym verantwoordelijk voor melanine productie. De ultra-vloeibare textuur bevat een kleurtje die de huid zal neutraliseren, onvolkomenheden worden geminimaliseerd en geeft een lichte, natuurlijke tint.

 • Zeer hoge factor zonbescherming
 • Voorkomt vlekjes
 • Geeft lichte, natuurlijke tint
MESOPROTECH MELAN 130+ PIGMENT CONTROL 50ML

Mesoprotech Repairing Stick 100+ 4,5gr

Voor de gevoelige zones. Stick voor oogcontour en lipbescherming, evenals voor op littekens en vlekken. Biedt twee keer zoveel bescherming als de minimale bescherming die vereist is voor een SPF50+. Bevat rozenbottelzaadolie om de regeneratie en genezing te bevorderen. Oftalmologisch getest. Parfum-vrij.

 • Voor gevoelige zones
 • Bevordert regeneratie en genezing
 • Parfum-vrij
MESOPROTECH REPAIRING STICK 100+ 4,5GR

Acné littekens verwijderen in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw acné littekens te verbeteren door gebruik te maken van de MCL31 laser.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.