Innovatieve behandeling van acne

Herwin uw zelfzekerheid na onze acnebehandeling

Acne

Acne is een aandoening van de talgklierfollikel. Normaal wordt het overmatige talg afgevoerd naar de huid via een verbinding tussen de huid en het follikel. Als er teveel talg geproduceerd wordt of de afvoerbuis verstopt raakt ontstaan er mee-eters of comedonen. 

Er bestaan twee soorten comedonen: open of gesloten. De open comedonen zijn ook gekend als de zogenaamde zwarte puntjes.  

 • Aangepaste behandeling op maat
 • Elke vorm van acne wordt efficiënt aangepakt
 • Unieke combinatie van thuisbehandeling en een wijd spectrum aan praktijkbehandelingen

Gesloten comedonen zijn witte bolletjes onder de huid. Soms veroorzaken bacteriën een ontstekingsreactie bij deze gesloten comedonen wat dan kan leiden tot een puistje. Door deze ontsteking wordt zowel het puistje als de directe huid rondom rood. Acne kan zowel voorkomen op het gelaat als ook elders op het lichaam (veelal de rug, nek, borst, schouders, …) of in de lichaamsplooien. Daarnaast kan acne ook littekens veroorzaken.

Waarom acne behandelen?

Acne kan een ernstige psychosociale impact hebben op uw dagdagelijks leven. Vaak hebben patiënten die ermee te maken krijgen de klassieke medische behandelingen al geprobeerd en zijn ze ten einde raad. Om acne op lange termijn te kunnen oplossen is een oorzakelijke aanpak van uiterst belang. Er zijn veel factoren bekend die acne kunnen triggeren, maar de dieper liggende oorzaak is vaak hetzelfde. Enkel wanneer het probleem bij deze wortel wordt aangepakt, mag u een levenslang resultaat verwachten. Een persoonlijke behandeling op maat is hierbij cruciaal. 

Actieve acne behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals
Actieve acne behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens een eerste consultatie zal Dr. Aerts een persoonlijk behandelplan opstellen. Vaak wordt gestart met een essentiële thuisbehandeling om de huid voor te bereiden. Nadien kan er een gamma aan praktijkbehandelingen toegevoegd worden: laserbehandelingen, peelings, Hydrafacial, microneedling behoren tot de mogelijkheden. Deze behandelingen gebeuren steeds door een medisch geschoold team of door Dr. Aerts.

Prijzen

De prijs is afhankelijk van het voorgeschreven behandelplan.

Facebook Reviews:
4.6/5

Onze lasers

LUMENIS M22 IPL

LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflits behandeling kan het antwoord zijn bij volgende problemen:

 • Pigmentvlekken
 • Melasma
 • Couperose
 • Rosacea
 • ...

Veelgestelde vragen over (laser)behandeling van acne

Meestal steekt acne de kop op tijdens de puberteit door de veranderingen op emotioneel en lichamelijk vlak. Ook een verhoogde hormoonproductie kan er voor zorgen dat u te maken krijgt met puistjes. Bij sommige mensen verdwijnt acne helaas niet volledig na de puberteit. Daarnaast kan acne veroorzaakt worden door genetische, hormonale en psychologische factoren, alsook door omgevingsfactoren zoals irritatieve cosmetica, medicijnen en/of druk op de huid. Verschillende soorten acne vragen voor een verschillende aanpak daarom kunt u best een arts raadplegen. Acne is een chronische aandoening dus is het heel belangrijk dat u strikt de behandelingen van uw arts opvolgt.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij Dr. Aerts. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

Producten voor naverzorging

Na de behandeling adviseren we gebruik van volgende producten om het herstel te bespoedigen en eventuele overlast tot een minimum te beperken. Je kan deze producten bekomen bij het Laserkabinet. Neem contact met ons op om de producten af te halen. 

Dermaceutic K Ceutic Post-Treatment Cream

Dermaceutic K Ceutic werkt herstellend en ontstekingsremmend na een peeling, chirurgische ingreep, laserbehandeling of wanneer de huid extra herstelling nodig heeft. Helpt de huid te voeden na esthetische behandelingen, door haar te verzachten en te voorzien van essentiële voedingsstoffen. K Ceutic helpt roodheid van de huid na de behandeling, te verminderen, helpt het optimale vochtgehalte van de huid te behouden hetgeen de hersteltijd optimaliseert.
De combinatie van actieve bestanddelen die ontwikkeld zijn om de huid te herstellen, hydrateren, beschermen en verzachten. Het biedt ook een volledige bescherming tegen de zon SPF 50 – UVA/UVB barrières. K Complex Bevat verzachtende stoffen die een ontstekingremmende werking hebben. Glycoproteïne Bevordert de aanmaak van keratinocyten en de samenhang van fibroblasten terwijl het de huid herstelt. Vitaminen C en E Staat bekend om de antioxidant eigenschappen, deze combinatie van vitaminen bestrijdt tekenen van photo-aging en voorkomt nieuwe zichtbare tekenen van huidveroudering.

 • Voedt de huid
 • Hydradeert, herselt, beschermt en verzacht
 • Voorkomt tekenen van huidveroudering
Dermaceutic K Ceutic Post-Treatment Cream

Mesoprotech Melan 130+ Pigment Control 50ml

Zeer hoge factor zonbescherming met UVB 131 en UVA 67 voor een huid met pigmentproblemen, een huid die een cosmetische behandeling ondergaat, een huid die wordt beïnvloed door hormonale processen zoals zwangerschap, enz. Voorkomt vlekjes door de tirosinase te reguleren, het enzym verantwoordelijk voor melanine productie. De ultra-vloeibare textuur bevat een kleurtje die de huid zal neutraliseren, onvolkomenheden worden geminimaliseerd en geeft een lichte, natuurlijke tint.

 • Zeer hoge factor zonbescherming
 • Voorkomt vlekjes
 • Geeft lichte, natuurlijke tint
MESOPROTECH MELAN 130+ PIGMENT CONTROL 50ML

Mesoprotech Repairing Stick 100+ 4,5gr

Voor de gevoelige zones. Stick voor oogcontour en lipbescherming, evenals voor op littekens en vlekken. Biedt twee keer zoveel bescherming als de minimale bescherming die vereist is voor een SPF50+. Bevat rozenbottelzaadolie om de regeneratie en genezing te bevorderen. Oftalmologisch getest. Parfum-vrij.

 • Voor gevoelige zones
 • Bevordert regeneratie en genezing
 • Parfum-vrij
MESOPROTECH REPAIRING STICK 100+ 4,5GR

Acne behandeling in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw acne onder controle te krijgen door gebruik te maken van onze laserbehandeling in combinatie met medische behandelproducten.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.