Last van littekens door die vervelende acne?

Onze laser pakt acne littekens grondig aan

Acne littekens

Acne is een aandoening van de talgklierfollikel. Normaal gezien wordt talg afgevoerd naar de huid via een verbinding tussen de huid en het follikel. Als er teveel talg geproduceerd wordt of de afvoerbuis verstopt raakt ontstaan er mee-eters of comedonen. Soms veroorzaken bacteriën een ontstekingsreactie bij deze gesloten comedonen wat dan kan leiden tot een puistje. 

Een puistje breekt vaak uit en gaat daarbij door de follikelmuur. Als het puistje doorbreekt naar het huidoppervlak, dan geneest deze meestal zonder litteken. Als het puistje door de follikelmuur onderaan barst, dan komt de bacterie en ontsteking in de onderste huidlaag terecht en ontstaat er littekenvorming. Op zich is dit normaal: een litteken is het gevolg van een wonde en maakt dus op zich deel uit van het normale genezingsproces. Toch is het niet fijn om met littekens achter te blijven. Gelukkig kunnen deze goed behandeld worden mits een grondige en efficiënte aanpak.

Waarom acne littekens behandelen met laser?

Niet alleen acne kan een zware impact hebben op uw dagdagelijks leven; ook de acne littekens vormen vaak een psychosociaal probleem. 

Als de littekens op een efficiënte manier worden aangepakt, kan u voorgoed komaf maken met de acne en zijn restletsels. Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie kan de huid bewerkt worden om een diepe collageen regeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. Zo kan een optimaal resultaat bekomen worden op uw acne littekens.

Acne littekens behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals
Acne littekens behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Vooraf krijgt u de informatie over de werking van de laser, het verloop van de behandeling en het te verwachten resultaat. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

U kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel ervaren. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 30 minuten zal duren.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 3 à 5 behandelingen voor een optimaal resultaat, dit met tussenperiodes van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid blijven verbeteren na de laatste behandeling om na +/- 6 maanden het maximale resultaat te bereiken.

Hoe bereid ik me voor?

Vermijd 4 weken voor de behandeling zonblootstelling en zonnebank. Bescherm uw gelaat steeds met minimum zonnefactor 50.
Kom bij voorkeur zonder make-up naar de afspraak.

Wat na de behandeling? Nazorg.

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met minimum factor 50.
  • Meteen na de behandeling kan de huid rood en/of gezwollen zijn. Dit herstel kan enkele dagen duren.
  • De huid is schilferig de dagen nadien. U brengt de door ons voorgeschreven herstellende crème 2x per dag aan.

Acne littekens behandelen?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Lasertherapie zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Gefractioneerde radiogolven maken minuscule gaatjes in de onderliggende huidlaag waardoor de huid gestimuleerd wordt om van binnenuit huidcellen en collageen aan te maken. De laserstralen zijn als het ware blokjes warmtestralen die tot diep in de lederhuid doordringen. Zo worden de bindweefselcellen gestimuleerd. Ook striae, huidveroudering en andere littekens kunnen met deze methode behandeld worden. De huid rondom de laserpulsen blijft intact. Het grote voordeel is dat de buitenste laag intact blijft, zo is er weinig kans op complicaties of pigmentverschuivingen.

Onze lasers

Laserkabinet - Litteken Laser MCL31

LUMENIS M22 RESURFX / ASCLEPION MCL31

 Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie met de ResurFX laser kan de huid bewerkt worden om een diepe collageen regeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies.
Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

Veelgestelde vragen over laserbehandeling van acne littekens

Meestal steekt acne de kop op tijdens de puberteit door de veranderingen op emotioneel en lichamelijk vlak. Ook een verhoogde hormoonproductie kan ervoor zorgen dat u te maken krijgt met puistjes. Bij sommige mensen verdwijnt acne helaas niet volledig na de puberteit. Daarnaast kan acne veroorzaakt worden door genetische, hormonale en psychologische factoren, alsook door omgevingsfactoren zoals irritatieve cosmetica, medicijnen en/of druk op de huid. Verschillende soorten acne vragen om een verschillende aanpak.Ook een grondige reiniging van het gelaat ‘s ochtends en ‘s avonds verlaagt de kans op acne.

Optimaal om zelfs de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van de huid.

Deze “lunchpauze” behandeling heeft een minimum aan ongemakken waardoor u heel snel uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.

Effectief voor de behandeling van rimpels, striae (striemen), littekens, algemene huidverjonging, …

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. Consulteer ons voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de huidexpert u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de laserbehandeling. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de benodigde instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen en de roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De huidexpert zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling en zich maximaal te beschermen tegen UV-licht door zonnecrème te smeren met minimum factor 50.

Na gemiddeld 3 sessies zal u een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerste sessie zal echter al een significante verandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid blijven verbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

Laserbehandelingen zijn de meest innovatieve techniek om littekens te verminderen. Bij acne littekens wordt er vaak een combinatie met lokale thuisbehandeling geadviseerd om het effect te vergroten. Een combinatie van verschillende behandelingen geeft het meest optimale resultaat. De huidexpert kan u hierover meer informatie geven tijdens een consultatie.

Nazorg producten

Om eventuele hinder na de behandeling tot een minimum te beperken, en de resultaten van de behandeling te maximaliseren, raden we volgende producten aan voor nazorg. Tijdens de behandeling zal verdere toelichting over deze nazorg producten gegeven worden.

Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Nazorg: Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Acné littekens verwijderen in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw acné littekens te verbeteren door gebruik te maken van de MCL31 laser.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.