Innovatieve behandeling van acne

Herwin uw zelfzekerheid na onze acnebehandeling

Acne

Acne is een aandoening van de talgklierfollikel. Normaal wordt het overmatige talg afgevoerd naar de huid via een verbinding tussen de huid en het follikel. Als er teveel talg geproduceerd wordt of de afvoerbuis verstopt raakt ontstaan er mee-eters of comedonen. 

Er bestaan twee soorten comedonen: open of gesloten. De open comedonen zijn ook gekend als de zogenaamde zwarte puntjes.  

Gesloten comedonen zijn witte bolletjes onder de huid. Soms veroorzaken bacteriën een ontstekingsreactie bij deze gesloten comedonen wat dan kan leiden tot een puistje. Door deze ontsteking wordt zowel het puistje als de directe huid rondom rood. Acne kan zowel voorkomen op het gelaat als ook elders op het lichaam (veelal de rug, nek, borst, schouders, …) of in de lichaamsplooien. Daarnaast kan acne ook littekens veroorzaken.

Waarom acne behandelen?

Acne kan een ernstige psychosociale impact hebben op uw dagdagelijks leven. Vaak hebben patiënten die ermee te maken krijgen de klassieke medische behandelingen al geprobeerd en zijn ze ten einde raad. Om acne op lange termijn te kunnen oplossen is een oorzakelijke aanpak van uiterst belang. Er zijn veel factoren bekend die acne kunnen triggeren, maar de dieper liggende oorzaak is vaak hetzelfde. Enkel wanneer het probleem bij deze wortel wordt aangepakt, mag u een levenslang resultaat verwachten. Een persoonlijke behandeling op maat is hierbij cruciaal. 

Actieve acne behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals
Actieve acne behandelen met lasertherapie bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens een eerste consultatie zal onze huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen. Vaak wordt gestart met een essentiële thuisbehandeling om de huid voor te bereiden. Nadien kan er een gamma aan praktijkbehandelingen toegevoegd worden: laserbehandelingen, peelings, Hydrafacial, microneedling behoren tot de mogelijkheden. Deze behandelingen gebeuren steeds door een paramedisch geschoold laserteam.

Prijzen

De prijs is afhankelijk van het voorgeschreven behandelplan.

Facebook Reviews:
4.6/5

Onze lasers

LUMENIS M22 IPL

LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflits behandeling kan het antwoord zijn bij volgende problemen:

Veelgestelde vragen over (laser)behandeling van acne

Meestal steekt acne de kop op tijdens de puberteit door de veranderingen op emotioneel en lichamelijk vlak. Ook een verhoogde hormoonproductie kan er voor zorgen dat u te maken krijgt met puistjes. Bij sommige mensen verdwijnt acne helaas niet volledig na de puberteit. Daarnaast kan acne veroorzaakt worden door genetische, hormonale en psychologische factoren, alsook door omgevingsfactoren zoals irritatieve cosmetica, medicijnen en/of druk op de huid. Verschillende soorten acne vragen voor een verschillende aanpak. 

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken bij het laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

Nazorg producten

Om eventuele hinder na de behandeling tot een minimum te beperken, en de resultaten van de behandeling te maximaliseren, raden we volgende producten aan voor nazorg. Tijdens de behandeling zal verdere toelichting over deze nazorg producten gegeven worden.

Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Nazorg: Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Acne behandeling in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw acne onder controle te krijgen door gebruik te maken van onze laserbehandeling in combinatie met behandelproducten van ZO Skin Health

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor een ontharing bij het Laserkabinet?

Er zijn vele methoden en vele aanbieders van al dan niet definitieve laserontharing. Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Nieuwste generatie lasers

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde diodelasers. Deze hebben een veel kortere pulseduratie zodat ook de lichtere/resthaartjes verwijderd kunnen worden. 

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. De lasers hebben een medische attestatie en behoren tot de beste van de wereld.

3. +5000 behandelingen / jaar

Het Laserkabinet werkt over heel Vlaanderen op verschillende plaatsen voor definitieve ontharingen. Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in deze materie.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.