Roodheid onder controle!

Last van blozende rode wangen in het gelaat?
Storende rode adertjes op en rond de neus?
Moet iedere dag het gelaat gecamoufleerd worden om de roodheid weg te krijgen?

Couperose behandelen met lasertherapie

Couperose wordt gekenmerkt door de rode verkleuring van de wangen die voor veel patiënt heel storend kan zijn. De roodheid komt meestal plots op bij bijvoorbeeld temperatuurschommelingen, het drinken van alcohol of acute stress. Gelukkig kunnen we deze klachten makkelijk behandelen met lasertherapie.

Waarom Couperose behandelen met een laser?

Couperose is een rode verkleuring van de wangen. Vaak ziet men de rode adertjes doorheen de huid schijnen. Het gebruik van make-up om deze oneffenheden te camoufleren zorgt er vaak voor dat dit probleem in stand wordt gehouden.
De meest efficiënte manier om couperose te behandelen is door middel van de laser met de IPL techniek. Deze techniek is dermatologisch gezien een perfect verantwoorde behandeling met een onmiddellijk resultaat en is geschikt voor de meest gevoelige huid. Geen rode wangen meer, geen storende bloedvaatjes in het aangezicht. Geen “spinnetjes” meer rond of op de neus.

Couperose behandeling bij het Laserkabinet in Herentals
Couperose behandeling bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de lasertherapeut koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren.

Tijdens de procedure kan men een prikkend gevoel ervaren, afhankelijk van de conditie van de huid en de gevoeligheid van de betreffende zone. Aansluitend volgt een mild branderig gevoel gedurende doorgaans niet meer dan een uur, wat kan worden verminderd door het aanbrengen van een koud compres en kalmerende crème.

De ernst en duur van de bijhorende roodheid en zwelling hangt af van de intensiteit van de behandeling en de gevoeligheid van de behandelde zone. Deze verschijnselen kunnen worden verminderd door het aanbrengen van verkoelende en/of ontstekingsremmende crèmes.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn 2 à 3 sessies met intervallen van 6 à 8 weken nodig om optimale resultaten te bereiken. Nadien wordt een jaarlijks onderhoud geadviseerd.

Hoe bereid ik me voor?

Voor de behandeling adviseren wij om 4 tot 6 weken zonblootstelling te vermijden. Deze behandeling is dus niet geschikt onmiddellijk na een zonvakantie of zonnebanksessie. Idealiter gebeurt de behandeling op het moment dat de huid op zijn bleekst is.

Nazorg na de behandeling.

Na de behandeling is het zeer belangrijk de huid te koelen met een koud compres. Wij tonen u de nazorg zodat het gemakkelijk thuis kan herhaald worden. Dit dient om de zwelling zo veel mogelijk te beperken. Breng 2 x daags een anti-inflammatoire crème aan gedurende 5 dagen.

De laserspecialist zal de patiënt adviseren om zonblootstelling te vermijden gedurende 4 tot 6 weken na de behandeling. U brengt dagelijks een sunblock aan met minimum factor 50.

Couperose behandelen met medische laser?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen. De laser werkt op het hemoglobine in de kleine bloedvaatjes die zich net onder het huidoppervlak manifesteren.

Onze lasers

LUMENIS M22 IPL

LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflits behandeling kan het antwoord zijn bij volgende problemen:

Veelgestelde vragen over laserbehandeling van Couperose

Vooraf zullen wij u zorgvuldig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het te verwachten resultaat van de IPL behandeling.
Een vragenlijst wordt met u overlopen. Indien u een bloedverdunner neemt dient u dit te melden.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

Tijdens de procedure kan men een prikkend gevoel als van een hete naald ervaren, afhankelijk van de conditie van de huid en de gevoeligheid van de betreffende zone. Aansluitend volgt een mild “zonnebrand”-gevoel gedurende doorgaans niet meer dan een uur, wat kan worden verminderd door het aanbrengen van een verkoelende spray en kalmerende crèmes.

Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie ongeveer 30 minuten zal duren.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

De ernst en duur van de bijhorende roodheid en zwelling hangt af van de intensiteit van de behandeling en de gevoeligheid van de behandelde zone. De huid kan trekkerig en droog aanvoelen en jeuken. Deze verschijnselen kunnen worden verminderd door het aanbrengen van verkoelende en/of ontstekingsremmende crèmes. Wij adviseren specifieke producten voor u huid.

Wij behandelen de neuszone, wangen, het volledige gelaat alsook de hals en decolleté. Ook kinderen met een solide spinader (spider) kunnen behandeld worden.

Nazorg producten

Om eventuele hinder na de behandeling tot een minimum te beperken, en de resultaten van de behandeling te maximaliseren, raden we volgende producten aan voor nazorg. Tijdens de behandeling zal verdere toelichting over deze nazorg producten gegeven worden.

Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Nazorg: Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Couperose laserbehandeling in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw couperose onder controle te krijgen door gebruik te maken van de M22.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.