Littekens verwijderen met laserbehandeling

Je huid weer mooi en egaal

Littekens

De innovatieve technologie van de Lumenis ResurFX M22 & Asclepion Dermablate MCL 31 fractionele Erbium lasers stelt ons in staat om littekens, huiddefecten en huidtextuur aanzienlijk te verbeteren. Onder toezicht van onze artsen doen wij er alles aan om in een medische setting uw huid professioneel te verbeteren.

Waarom littekens behandelen met laser?

Littekens zijn zichtbare huidafwijkingen die overblijven na genezing van een wonde. Elk lichaam maakt op een andere manier littekens aan. De erfelijke voorbeschiktheid en raciale factoren (huidtype) zijn van groot belang voor uw littekenvorming. Een litteken kan op de huid liggen en verdikt zijn en/of gevoelig en rood van kleur zijn. Gemiddeld duurt het één jaar voor een litteken tot rust komt. Littekens kunnen hypertrofisch zijn. Verdikkingen kunnen optreden. Daarnaast kunnen contracturen voorkomen bij o.a. brandwonden.

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve laser technologie kan in de diepere huidlaag collageen regeneratie gestimuleerd worden met als doel het litteken te vervagen.

Indien u een operatie dient te ondergaan en er een ontsierend litteken volgt, kan een laser dit aanzienlijk verbeteren!

Littekens verwijderen met laserbehandeling bij het Laserkabinet in Herentals
Littekens verwijderen met laserbehandeling bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Vooraf zal de laserspecialist u uitvoerig informeren over de werking van de laser, het verloop van de behandeling en het te verwachten resultaat. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

U kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel ervaren. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 30 minuten zal duren.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Na gemiddeld 3 sessies zal u een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur. Na de eerste sessie zal echter vaak al een significante verandering te zien zijn. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met een tussenpauze van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid blijven verbeteren na de laatste behandeling om na +/- 6 maanden het maximale resultaat te bereiken.

Hoe bereid ik me voor?

 • Vermijd blootstelling aan de zon de laatste 4 tot 6 weken voor de behandeling en maak gebruik van een SPF 50.
 • U mag niet gemaquilleerd zijn voor de behandeling bij een litteken in het gelaat. U komt bij voorkeur dus zonder make-up naar de afspraak.
 • Er wordt aangeraden niet te sporten tot 24 uur na de behandeling.
 • Vermijd wrijving en draag losse kledij.

Wat na de behandeling? Nazorg.

 • Vermijd blootstelling aan de zon en zonnebank.
 • Gebruik steeds een sunblock met minimum factor 50.
 • Direct na de behandeling kan de huid rood en/of gezwollen zijn, dit verdwijnt meestal na 1 dag.
 • De eerste 4 u na de behandeling mag de huid niet met water in contact komen. Nadien douchen in plaats van baden.
 • Er wordt aangeraden niet te sporten tot 24 uur na de behandeling.
 • Jeuk is een normaal verschijnsel na de behandeling, niet krabben is van groot belang.
 • U mag de huid kort koelen met koud compres gevolgd door het aanbrengen van een huidherstellende crème.
 • U kan aanvullend Biosil (voorloper van de collageensynthese) nemen.
Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Lasertherapie werkt op de watermoleculen in de huid waardoor de huidkwaliteit verbetert en de zichtbaarheid van uw litteken vermindert. De laser stralen dringen diep door tot in de lederhuid waar kleine letseltjes worden veroorzaakt en het principe van wondheling in gang wordt gezet. Zo worden de bindweefselcellen gestimuleerd. Deze methode wordt gebruikt bij chirurgische littekens, acne littekens en striemen maar ook voor algemene huidverjonging. De omliggende huidstructuur blijft intact, alsook de opperhuid. Zo is er weinig kans op complicaties of pigmentverschuivingen.

Onze lasers

Laserkabinet - Litteken Laser MCL31

LUMENIS M22 RESURFX / ASCLEPION MCL 31

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve laser technologie kan in de diepere huidlaag collageen gestimuleerd worden.
Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

Veelgestelde vragen over lasertherapie van littekens

De eerste 4 u na de behandeling mag de huid niet met water in contact komen. Nadien kan u douchen, baden wordt afgeraden. Dep de huid droog en wrijf niet op de wonde.

Jeuk is een normaal verschijnsel na de behandeling.
Niet krabben is van groot belang! U mag de huid kort koelen met koud compres gevolgd door het aanbrengen van een huidherstellende crème.

Afhankelijk van de ernst van het litteken zijn 3 tot 5 behandelingen nodig met een tussentijd van 1 maand. Het is absoluut aanbevolen om geen zonnebank te gebruiken en de huid niet bloot te stellen aan de zon, ook tussen de behandelingen door! Gebruik dagelijks een goede zonbescherming met minimum factor 50.

Na een chirurgische ingreep volgt u best de instructies van uw chirurg teneinde uw litteken zo goed mogelijk te verzorgen. Men weet dat een wonde goed herstelt in een vochtig wondmilieu en het belangrijk is om korstvorming te voorkomen. Een schaafwonde behandelt men best met Flamigel tot deze volledig hersteld is. Maar ondanks de aandacht voor een goede wondverzorging spelen hierbij erfelijke en raciale factoren een belangrijke rol, alsook de plaats waar het litteken zich bevindt.

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. Consulteer ons voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de laserspecialist u uitvoerig informeren over de werking van de laser, het verloop van de behandeling en het te verwachten resultaat. Op dat moment kan u een afspraak maken voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel hebben tijdens de behandeling, maar wordt doorgaans niet als oncomfortabel ervaren. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 30 minuten zal duren.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen. De roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De arts zal de patiënt adviseren om blootstelling aan de zon te vermijden en tussen de behandelingen door zich maximaal te beschermen door steeds een zonnecrème te gebruiken. (SPF 50+)

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De fractionele laser is niet pijnlijk. Na de laserbehandeling zal er een gevoel van warmte in de huid ontstaan.

Dit is afhankelijk van de grootte van het litteken. Een klein litteken laseren duurt 5 min.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt. Voorafgaand aan de behandeling wordt met u een vragenlijst overlopen.

De huid zal 7 tot 10 dagen tijd nodig hebben voor herstel. U gebruikt hiervoor een huidherstellende crème.

Nazorg producten

Om eventuele hinder na de behandeling tot een minimum te beperken, en de resultaten van de behandeling te maximaliseren, raden we volgende producten aan voor nazorg. Tijdens de behandeling zal verdere toelichting over deze nazorg producten gegeven worden.

Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Nazorg: Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Littekens laserbehandeling in Herentals

De Asclepion MCL31 is dé laser bij uitstek om reeds na een eerste behandeling een duidelijke verbetering van uw litteken te zien!

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.