Rosacea behandelen met lasertherapie en huid verbeterend product advies

Ongewenste rode wangen

Rosacea

In tegenstelling tot couperose is rosacea een chronische ontstekingsziekte van de huid in het aangezicht. Het wordt gekenmerkt door fel rode verkleuringen met name van de wangen en de neus en soms ook de kin en het voorhoofd. Soms gaat het gepaard met schilfers, bultjes en puistjes of zelfs pijnlijke ontstekingen. Dankzij een laserbehandeling kan u gelukkig weer opgelucht voor de dag komen!

Het Laserkabinet: Rosacea behandelen met lasertherapie en medisch product advies.

Wat is Rosacea?

De exacte oorzaak van rosacea is niet bekend. Verschillende bronnen vermelden een abnormale verwijding van de bloedvaatjes in het gelaat door een toegenomen bloedstroom van de huid en/of door een veranderde reactiepatroon van de bloedvaatjes op prikkels van binnenuit en van buitenaf. Hierdoor ontstaat er een stilstand van het bloed wat een ontstekingsreactie uitlokt met als gevolg roodheid, zwelling, bultjes en puskopjes.
Wel zijn er verschillende factoren bekend die een reactie kunnen uitlokken. Het gaat hier om voedingsstoffen die gekend zijn om roodheid in het gezicht op te wekken zoals alcohol, specerijen, pikante voeding en dranken. Ook vaatverwijdende geneesmiddelen kunnen bestaande rosacea verergeren, net als het uitwendig gebruik van corticosteroïd-bevattende preparaten. Net als bij couperose kunnen grote temperatuurverschillen en alles wat warmte opwekt een verergering van de rosacea uitlokken. Dat geldt dus bijvoorbeeld voor een kachel, strijken, sauna, bubbelbaden, … Daarnaast is een uitgebreide blootstelling aan UV-straling ook een risicofactor.

Waarom Rosacea behandelen met een laser?

Rosacea is een chronische ontsteking die vaak ontstaat vanaf middelbare leeftijd en in verschillende stadia verloopt. Genezing is niet mogelijk maar de chronische ontsteking is meestal goed onder controle te krijgen door behandeling. Behandeling is dus erg belangrijk om progressieve verergering van het probleem te voorkomen. Klassieke dermatologische behandelingen met medicatie schieten vaak tekort.

Het is aangewezen het probleem op verschillende vlakken aan te pakken; enerzijds oorzakelijk en anderzijds symptomatisch. De oorzaak, met name de onderhuidse ontsteking, kan worden aangepakt door lokale behandeling. De symptomen dienen dan weer aangepakt te worden met een laser. De laser is namelijk in staat de zichtbare bloedvaatjes weg te schieten waardoor de algemene roodheid vermindert.

Het Laserkabinet: Rosacea behandelen met lasertherapie en medisch product advies.
Het Laserkabinet: Rosacea behandelen met lasertherapie en medisch product advies.

Hoe verloopt de behandeling?

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de laserspecialist koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn 2 à 3 sessies met intervallen van 4 à 6 weken nodig om optimale resultaten te bereiken.

Nadien wordt een jaarlijks onderhoud geadviseerd.

Hoe bereid ik me voor?

Voor de behandeling adviseren wij om 4 tot 6 weken zonblootstelling te vermijden. Deze behandeling is dus niet geschikt onmiddellijk na een zonvakantie of zonnebanksessie. Idealiter gebeurt de behandeling op het moment dat de huid op zijn bleekst is.

Nazorg na de behandeling?

Na de behandeling is het zeer belangrijk de huid te koelen met een koud compres. Wij tonen u de nazorg zodat het gemakkelijk thuis kan herhaald worden . Dit dient om de zwelling zo veel mogelijk te beperken. Breng 2 x daags een anti-inflammatoire
crème aan gedurende 5 dagen.

De laserspecialist zal de patiënt adviseren om zonblootstelling te vermijden gedurende 4 tot 6 weken na de behandeling. U brengt dagelijks een sunblock aan met minimum factor 50.

Rosacea behandelen met medische lasers?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Dankzij onze IPL-behandeling wordt er een lichtstraal door de huid gestuurd die de bloedvaatjes vernietigt zonder de omliggende huid te beschadigen. De warmte zorgt er immers voor dat de vaatwanden samentrekken en verkleven. Hierdoor neemt ook de roodheid in het gezicht sterk af! De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos.

Onze lasers

LUMENIS M22 IPL

LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflits behandeling kan het antwoord zijn bij volgende problemen:

Veelgestelde vragen over acné littekens en laserbehandeling

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Tijdens de procedure kan men een prikkend gevoel als van een hete naald ervaren, afhankelijk van de conditie van de huid en de gevoeligheid van de betreffende zone. Aansluitend volgt een mild “zonnebrand”-gevoel gedurende doorgaans niet meer dan een uur, wat kan worden verminderd door het aanbrengen van een verkoelende spray en kalmerende crèmes

Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren..

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

De ernst en duur van de bijhorende roodheid en zwelling hangt af van de intensiteit van de behandeling en de gevoeligheid van de behandelde zone. De huid kan trekkerig en droog aanvoelen en jeuken. Deze verschijnselen kunnen worden verminderd door het aanbrengen van verkoelende en/of ontstekingsremmende crèmes. Wij adviseren specifieke producten voor u huid.

Wij behandelen de neuszone, wangen, het volledige gelaat alsook de hals en decolleté. Ook kinderen met een solide spinader (spider) kunnen behandeld worden.

Nazorg producten

Om eventuele hinder na de behandeling tot een minimum te beperken, en de resultaten van de behandeling te maximaliseren, raden we volgende producten aan voor nazorg. Tijdens de behandeling zal verdere toelichting over deze nazorg producten gegeven worden.

Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Nazorg: Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Rosacea laserbehandeling in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw rosacea onder controle te krijgen door gebruik te maken van de M22.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.