Ben je jouw tattoo beu?

Tatoeage verwijderen met laserbehandeling

Detatoeage

Een tatoeage of tattoo is een permanente versiering van de huid die al eeuwenlang wordt geplaatst om diverse redenen, zoals status, religie en esthetische redenen. Door middel van een fijne naald wordt de tatoeage-inkt met zo’n 50 à 100 prikjes per seconde in de lederhuid aangebracht, om zo onderhuids een tekening te vormen.

Indien iemand na verloop van tijd spijt krijgt van zijn/haar tatoeage, spreekt men van een
‘spijt-tatoeage’. Spijt-tatoeages kunnen bedekt worden met een nieuwe tatoeage of verwijderd worden via lasertechnologie.

Waarom een tatoeage verwijderen met lasers?

Men schat dat in de USA ongeveer 24 % van de volwassen bevolking een tattoo heeft . Daarvan heeft 17 % er achteraf spijt van om diverse redenen en 6 % van al diegenen die een tattoo heeft laat die ook effectief verwijderen.

Veel voorkomende spijt-tatoeages die verwijderd worden met laserbehandeling:

 • Tatoeages die geplaatst zijn in een vlaag van verliefdheid of rebellie, meestal op jongere leeftijd.
 • Tatoeages met de naam van een ex-partner of getatoeëerde trouwringen.
 • Mislukte permanent make-up (PMU), zoals bv. wenkbrauwen die teveel of verkeerde kleur inkt bevatten of niet de gewenste vorm hebben.
 • Huidmarkeringen die niet uit eigen wil geplaatst zijn, zoals bv markeringen op de huid bij de bestraling van borstkanker of asfaltdeeltjes die door een ongeval in een schaafwonde terecht zijn gekomen.
Detatouage bij het Laserkabinet in Herentals
Detatouage bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Voor het starten van de laserbehandeling wordt een checklist overlopen. Het huidoppervlak wordt gereinigd en ontsmet. U wordt voorzien van oogbescherming. De laser wordt ingesteld met specifieke golflengte volgens de kleur van de tattoo. De laserstraal veroorzaakt een as-witte verkleuring (wit sneeuweffect) op de huid en wat zwelling al dan niet met pin-point bleeding. Dit verschijnsel is normaal en verandert in lichte zwelling, roodheid en korstvorming afhankelijk van persoon tot persoon. De huid wordt verzorgd met Flamigel en het verband dient 24u ter plaatse te blijven en mag 24u na de behandeling niet blootgesteld worden aan water.. U dient zich steeds bij blootstelling aan zonlicht te beschermen met SPF 50 . Na de behandeling brengt u 2 x daags Flamigel aan tot de huid volledig hersteld is.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde lasersessies wordt bepaald door diverse factoren (diepte en kwaliteit van de ingebrachte inkt , zone, één of meerdere kleuren, … ). Omdat elke kleur een eigen golflengte vraagt, zijn er meer behandelsessies nodig voor kleurrijke tatoeages.

Recente publicaties tonen dat meerdere behandelingen (van 1-10 afhankelijk van de dikte van de inkt partikels en de tattoo) nodig kunnen zijn om tot een voldoende resultaat te komen. Gemiddeld 4 à 7 sessies per kleur om de 8 weken.

Hoe bereid ik me voor?

De maand voorafgaand aan de behandeling mag de huid niet blootgesteld zijn aan de zon zonder SPF 50. Tijdens de behandeling voel je pijn alsof er een elastiekje tegen de huid ploft.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Na de behandeling wordt een verband aangebracht met een kalmerende, helende zalf dat 24 uur ter plaatse moet blijven. Watercontact op de gelaserde zone is verboden gedurende deze 24 uur. Complicaties na de behandeling zijn tijdelijke pijn, wat verminderde pigmentatie, lichte blaarvorming en roodheid, zwelling en soms kleine pinpoint bloedingen die spontaan verdwijnen. Deze complicaties zijn significant minder dan met klassieke lasers, juist omwille van de pico-seconde behandeling met deze nieuwe laser. Daarbij is de Asclepion pico-laser de allernieuwste van zijn generatie.

 • Indien u thuis wil koelen, mag u gebruik maken van een koude gel pad (cool-pack) uit de koelkast (niet diepvries). Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist. Plaats de gel pad niet direct op de huid, maar leg er een steriel gaasje tussen.
 • Probeer de eerste twee weken wrijving van boordjes, ondergoed of sokken te voorkomen.
 • U mag gewoon onder de douche met het behandelde gebied, maar wees voorzichtig met afdrogen (schone handdoek) en vermijd zeep, bodylotions, parfum en make-up op de behandelde huid.
 • Liever niet zwemmen en gebruik maken van sauna als de huid nog korstjes en velletjes vertoont.
 • Kom zo min mogelijk aan de huid, om infecties te voorkomen. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes.
 • De behandelde huid is zeer gevoelig voor UV-straling, dus houdt de huid uit de zon of zonnebank. Regelmatig insmeren met SPF 50 wordt aangeraden, maar afdekken is nog beter.
 • Het pigment wordt via het lymfesysteem opgeruimd, dus veel water drinken na de behandeling wordt aanbevolen.
 • Roken vermindert de kans op een succesvolle behandeling, door de negatieve invloed van tabak op het genezingsproces en het afweersysteem van het lichaam.

Een ongewenste tatoeage verwijderen met laserbehandeling?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Om te weten hoe je met een laser een tatoeage kan verwijderen, moet je eerst weten wat er gebeurt in de huid bij een tatoeage of tattoo.

Bij een tatoeage brengt men inktpartikels van verschillende kleur met een naald doorheen de opperhuid tot ongeveer 1 à 2 mm diep in de lederhuid. Na een 2-tal weken is de bovenliggende opperhuid genezen en is de ontstekingsreactie in de lederhuid die optreedt door het inbrengen van de inkt partikels voorbij en is de tattoo definitief. Ook permanente make-up rond ogen, lippen en wenkbrauwen zijn tattoo’s en kunnen verwijderd worden met de pico-laser.

Wil je de tattoo met de laser verwijderen dan moet je de inkt partikels in de lederhuid proberen te verwijderen en de bovenliggende huid zo veel mogelijk te sparen om littekens en definitieve ontkleuringen zo veel mogelijk te voorkomen .

Dit gebeurt met de laser, en liefst dan nog met de pico-laser. Het verschil van de pico-laser met andere lasers bestaat er in dat de picoseconde laser veel nauwkeuriger en scherper werkt zodat er minder spreiding is van energie en warmte met minder verbranding en littekenvorming rond het gelaserde punt . En uiteraard met minder zichtbare restletsels.

De laser werkt op drie manieren:

 • Eerst is er het photo acoustisch effect waarbij er door de warmte van de laser een schokgolf ontstaat waarbij de inktdruppel letterlijk in microscopisch kleine stukken vliegt. Daardoor kunnen de macrofagen (letterlijk vertaald de “alles-eters” van het lichaam) de kleine ink tsplinters opnemen en verwijderen via de lymfevaten.
 • Ten tweede gaat ook een deel van de kleine inkt
  partikeltjes door de warmte “verdampen” : het photo thermaal effect . Des te kleiner de laserstraal die dan enkel geabsorbeerd wordt door één bepaalde kleur van inkt, des te kleiner is de warmteproductie in de gezonde weefsels er rond en des te kleiner is dan ook nadien de verlittekening met nadien mooier cosmetisch resultaat.
 • Ten derde veroorzaakt de laserstraal ook een photo chemisch effect. De laser interactie verandert de moleculaire bindingen van de inkt partikels en dus ook de optische karakteristieken waardoor de inkt minder “oplicht” onder de huid .

Veelgestelde vragen over laserbehandeling van detatouage

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Pijn tijdens de procedure – de laser pulsen voelen aan als een elastiekje dat op de huid springt, het pijn niveau kan variëren naargelang de intensiteit van het pigment . Om het ongemak te verminderen kan gebruik gemaakt worden van een locale verdovende créme vooraf. Deze créme is ter beschikking in onze artsenpraktijk.

De duur van de behandelings is afhankelijk van de grootte van de tattoo.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

Het volledig opruimen van de détatouage duurt ongeveer 6-8 weken.
Het onmiddellijk versnellen van de behandeling kan door veel te drinken na de behandeling zodat de lymfeafvoer versneld wordt.

Dit is onmogelijk. U zal anders blijvende littekens bekomen!

Nazorg producten

Flamigel

Breng 2 tot 6 keer per dag Flamigel® aan op het gebied dat is behandeld met lasertherapie. Doe dit tot de roodheid afneemt (3-5 dagen). Breng geen Flamigel® aan voor je lasersessie.

Flamigel laser detatouage nabehandeling

Detatouage laserbehandeling in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw tattoo te verwijderen door gebruik te maken van de Picolaserbehandeling.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.