Overmatig zweten behandelen met spierontspanners

Heeft uw overmatige transpiratie een grote impact op uw dagelijks leven?

Overmatig zweten

Hyperhidrose is de naam van een aandoening waarbij men meer zweet produceert dan gemiddeld. Dit kan voorkomen over het hele lichaam of lokaal. In dat laatste geval zijn de meest voorkomende plaatsen handen, voeten en oksels. In extreme gevallen kan overmatige transpiratie uw dagelijks functioneren en sociale activiteiten ernstig belemmeren.

  • efficiënte en niet-invasieve behandeling
  • droge oksels en handen
  • geen sociale belemmering meer

Waarom overmatig zweten behandelen met spierontspanners?

Hoewel de aandoening hyperhidrose niet schadelijk is, heeft het vaak wel een grote impact op het zelfvertrouwen van de patiënt die ermee te maken krijgt.

Overmatig transpireren kan op verschillende manieren worden aangepakt. Zo is bijvoorbeeld een chirurgische behandeling een mogelijkheid bij extreme hyperhidrose, maar hier zijn vaak nevenwerkingen aan verbonden en is natuurlijk een zeer invasieve oplossing.

Een lokale behandeling met aluminiumzouten wordt vaak geadviseerd, maar werkt in vele gevallen dan weer onvoldoende. Om deze reden kan een aanvullende behandeling met spierontspanners aangewezen zijn. Deze behandeling met Botuline Toxine is niet invasief en houdt de hyperhidrose goed onder controle. Het kan toegepast worden ter hoogte van de oksels en de handen.

Overmatig zweten behandelen met spierontspanners bij het Laserkabinet in Herentals
Overmatig zweten behandelen met spierontspanners bij het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens een consultatie wordt de correcte dosis in samenspraak met de arts bepaald. Deze is afhankelijk van de ernst van de hyperhidrose en de sociale impact ervan. De injectie van Botuline Toxine gebeurt door middel van heel kleine prikjes ter hoogte van de oksels en de handen. Vooraf wordt de zone goed gekoeld met ijs om de pijnsensatie tot een minimum te beperken. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Prijzen

Prijs per behandeling

De juiste hoeveelheid wordt steeds bepaald in overleg met de arts.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het effect van één behandeling houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan, hoewel deze termijn sterk individueel kan verschillen. Sommige patiënten hebben zelfs een jaar resultaat van de behandeling. Het resultaat is onder andere afhankelijk van ernst van het probleem en de gebruikte dosis van de spierontspanner.

Hoe bereid ik me voor?

Wij adviseren om 1 dag voor de behandeling de oksels te scheren.

Een behandeling met Botuline Toxine wordt niet uitgevoerd tijdens de zwangerschap.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Na de behandeling wordt geadviseerd de eerste uren niet te douchen en gedurende 24 uur geen deodorant te gebruiken. Ook wordt aangeraden om de eerste week na de behandeling factoren die transpireren uitlokken, zoals sporten en warmtebronnen, te vermijden.

Overmatige zweetproductie stoppen met spierontspanners?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Spierontspanners worden dus niet alleen gebruikt voor dynamische rimpels in het gelaat, maar worden ook ingezet bij overmatig zweten. Zowel de oksels als de handen kunnen hiermee behandeld worden. Bij injectie van Botuline Toxine blokkeert die daar de zenuwprikkel naar de zweetklieren.

Het product begint na 2 tot 5 dagen te werken en bereikt zijn maximaal effect na 2 weken. Dit effect houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan, hoewel deze termijn sterk individueel kan verschillen. Sommige patiënten hebben zelfs een jaar resultaat van hun behandeling. Het resultaat is onder andere afhankelijk van ernst van het
probleem en de gebruikte dosis van de spierontspanner.

Overmatig zweten behandelen met spierontspanners bij het Laserkabinet in Herentals

Veelgestelde vragen over behandeling van overmatig zweten met spierontspanners

De behandeling met Botuline Toxine is geschikt om toe te passen ter hoogte van de oksels en de handen. De voeten kunnen best behandeld worden met aluminiumzouten.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Behandeling ter hoogte van de oksels is niet pijnlijk, de handen zijn dan weer een gevoeligere plaats. De zone wordt steeds vooraf gekoeld met ijs om de pijnsensatie tot een minimum te beperken.

Wij adviseren om 1 dag voor de behandeling de oksels te scheren.

De behandeling wordt helaas niet terugbetaald, aangezien het om een medisch esthetische behandeling gaat.

Overmatig zweten behandelen met spierontspanners in Herentals

Een niet-invasieve behandeling maakt komaf met de sociale ongemakken van overmatige transpiratie. 

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.