Overmatig zweten behandelen met spierontspanners

Heeft uw overmatige transpiratie een grote impact op uw dagelijks leven?

Overmatig zweten

Hyperhidrose is de naam van een aandoening waarbij men meer zweet produceert dan gemiddeld. Dit kan voorkomen over het hele lichaam of lokaal. In dat laatste geval zijn de meest voorkomende plaatsen handen, voeten en oksels. In extreme gevallen kan overmatige transpiratie uw dagelijks functioneren en sociale activiteiten ernstig belemmeren.

Waarom overmatig zweten behandelen met spierontspanners?

Hoewel de aandoening hyperhidrose niet schadelijk is, heeft het vaak wel een grote impact op het zelfvertrouwen van de patiënt die ermee te maken krijgt.

Overmatig transpireren kan op verschillende manieren worden aangepakt. Zo is bijvoorbeeld een chirurgische behandeling een mogelijkheid bij extreme hyperhidrose, maar hier zijn vaak nevenwerkingen aan verbonden en is natuurlijk een zeer invasieve oplossing.

Een lokale behandeling met aluminiumzouten wordt vaak geadviseerd, maar werkt in vele gevallen dan weer onvoldoende. Om deze reden kan een aanvullende behandeling met spierontspanners aangewezen zijn. Deze behandeling met Botuline Toxine is niet invasief en houdt de hyperhidrose goed onder controle. Het kan toegepast worden ter hoogte van de oksels en de handen.

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens een consultatie wordt de correcte dosis in samenspraak met de arts bepaald. Deze is afhankelijk van de ernst van de hyperhidrose en de sociale impact ervan. De injectie van Botuline Toxine gebeurt door middel van heel kleine prikjes ter hoogte van de oksels en de handen. Vooraf wordt de zone goed gekoeld met ijs om de pijnsensatie tot een minimum te beperken. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Prijzen

Prijs per behandeling

De juiste hoeveelheid wordt steeds bepaald in overleg met de arts.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het effect van één behandeling houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan, hoewel deze termijn sterk individueel kan verschillen. Sommige patiënten hebben zelfs een jaar resultaat van de behandeling. Het resultaat is onder andere afhankelijk van ernst van het probleem en de gebruikte dosis van de spierontspanner.

Hoe bereid ik me voor?

Wij adviseren om 1 dag voor de behandeling de oksels te scheren.

Een behandeling met Botuline Toxine wordt niet uitgevoerd tijdens de zwangerschap.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Na de behandeling wordt geadviseerd de eerste uren niet te douchen en gedurende 24 uur geen deodorant te gebruiken. Ook wordt aangeraden om de eerste week na de behandeling factoren die transpireren uitlokken, zoals sporten en warmtebronnen, te vermijden.

Overmatige zweetproductie stoppen met spierontspanners?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Spierontspanners worden dus niet alleen gebruikt voor dynamische rimpels in het gelaat, maar worden ook ingezet bij overmatig zweten. Zowel de oksels als de handen kunnen hiermee behandeld worden. Bij injectie van Botuline Toxine blokkeert die daar de zenuwprikkel naar de zweetklieren.

Het product begint na 2 tot 5 dagen te werken en bereikt zijn maximaal effect na 2 weken. Dit effect houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan, hoewel deze termijn sterk individueel kan verschillen. Sommige patiënten hebben zelfs een jaar resultaat van hun behandeling. Het resultaat is onder andere afhankelijk van ernst van het
probleem en de gebruikte dosis van de spierontspanner.

Veelgestelde vragen over behandeling van overmatig zweten met spierontspanners

De behandeling met Botuline Toxine is geschikt om toe te passen ter hoogte van de oksels en de handen. De voeten kunnen best behandeld worden met aluminiumzouten.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Behandeling ter hoogte van de oksels is niet pijnlijk, de handen zijn dan weer een gevoeligere plaats. De zone wordt steeds vooraf gekoeld met ijs om de pijnsensatie tot een minimum te beperken.

Wij adviseren om 1 dag voor de behandeling de oksels te scheren.

De behandeling wordt helaas niet terugbetaald, aangezien het om een medisch esthetische behandeling gaat.

Overmatig zweten behandelen met spierontspanners in Herentals

Een niet-invasieve behandeling maakt komaf met de sociale ongemakken van overmatige transpiratie. 

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor een ontharing bij het Laserkabinet?

Er zijn vele methoden en vele aanbieders van al dan niet definitieve laserontharing. Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Nieuwste generatie lasers

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde diodelasers. Deze hebben een veel kortere pulseduratie zodat ook de lichtere/resthaartjes verwijderd kunnen worden. 

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. De lasers hebben een medische attestatie en behoren tot de beste van de wereld.

3. +5000 behandelingen / jaar

Het Laserkabinet werkt over heel Vlaanderen op verschillende plaatsen voor definitieve ontharingen. Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in deze materie.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.