Schimmelnagels behandelen met lasers

Op zoek naar een snelle maar vooral doeltreffende oplossing om van schimmelnagels en wratten verlost te raken?

Schimmelnagels (onychomycose)

Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd, zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. In een eerste stadium begint de infectie aan de nagelranden die witgeel, bruin of groen verkleuren. Daarnaast wordt de nagel dik en brokkelig. In een later stadium gaat de nagel zelf geheel of gedeeltelijk loslaten. Bij sommige mensen zijn schimmelnagels ook pijnlijk.

Waarom schimmelnagels behandelen met laser?

Omdat het slaagpercentage van de laserbehandeling met medicatie samen groter is dan alleen medicatie of alleen laser. Medicatie alleen heeft succes in 34 %, lokale behandeling met anti schimmelzalven of -sprays 8 %  en combinatie van de laser met medicatie meer dan 80 %.

Schimmelnagels behandelen met laser bij Het Laserkabinet in Herentals
Schimmelnagels behandelen met laser bij Het Laserkabinet in Herentals

Wat zijn schimmelnagels?

Tot 14% van alle volwassenen krijgt wel eens te maken met een schimmelnagelinfectie, medisch bekend als onychomycose.
Oorzaak is een schimmel die zich voedt met keratine (een proteïne in de nagel).
Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel.

De schimmelnagelinfectie kan pijnlijk zijn, het lopen beïnvloeden en tot een negatief zelfbeeld leiden.
Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste behandelresultaat.

Nagels die beschadigd zijn kunnen gevoelig zijn aan schimmels. Deze beschadiging kan ontstaan door het dragen van te nauwe schoenen, het verkeerd afknippen van je nagels of door sport. Helaas zijn schimmels niet alleen hardnekkig maar ook ontsierend. Wij raden dan ook aan dat u op tijd en stond naar de manicure/pedicure gaat voor een goede verzorging: zij zorgen ervoor dat de nagels optimaal behandeld worden en ook groeien. Daarnaast zijn mensen met een minder goed afweersysteem ook gevoelig aan deze schimmelinfecties. Ook personen met diabetes of bloedsomloopstoornissen zijn extra gevoelig.

Schimmelnagels behandelen met laser bij Het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Lasertherapie geeft zeer goede resultaten bij schimmelnagels. De schimmels bevinden zich altijd onder de nagel op het nagelbed. Dankzij de warmte en het licht van de laser wordt de schimmel gedood. Hierdoor voelt men een warmte tijdens de behandeling. De behandeling is daarnaast volledig pijnloos en vereist geen verdoving. Gemiddeld duurt een behandeling 30 minuten. Nadien heeft men geen last meer van de behandeling. We raden wel af om te sporten op de dag van de behandeling. Omdat teennagels maar groeien met een snelheid van één millimeter per maand, duurt het wel even voor er een volledige nieuwe nagel is terug gegroeid. De laserbehandeling tast de nagel, het nagelbed, matrix, nagelrand en de omgeving in het geheel niet aan.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de snelheid van de nagelgroei en de ernst van de schimmel. Gemiddeld duurt het 9 tot 12 maanden tot de nagel volledig uitgegroeid is. Er zijn dus meerdere behandelingen nodig. Er wordt steeds een tussenperiode voorzien van 6 tot 8 weken.

Hoe bereid ik me voor?

Belangrijk is dat je vooraf een medische pedicure laat uitvoeren.
Doe geen nagellak aan en breng extra sokken mee.

Wat na de behandeling? Nazorg.

  • Sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden. Breng schone sokken mee voor na de behandeling.
  • Hanteer de juiste voetzorg. Denk aan preventieve maatregelen zoals sokken wassen op 60°, schoeisel inspuiten, …
  • Blijf na de behandeling uw miconazol-nitraat gebruiken om herbesmetting te voorkomen tijdens het uitgroei proces.
  • Gebruik tijdens de periode van de behandelingen steeds een schimmelwerende zalf op de nagels. Dit om herinfectie te voorkomen.
  • Behandel ook je schoenen: dit kan het best met de Daktarin spray. Daarnaast raden we aan oude sportschoenen te vervangen.
  • Let erop dat u uw kousen steeds genoeg wast, minimaal op 60 graden. Dit geldt ook voor lakens en handdoeken.

Schimmelnagels behandelen met medische lasers?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling wordt de laserstraal langzaam over het nagelbed bewogen. De laser genereert warmte onder de nagel, midden in de schimmelkolonie.
Tijdens de behandeling kan u een lichte warmte/pijn sensatie voelen. U zal het eindresultaat niet onmiddellijk kunnen zien. Na 8 weken kan u al het eerste resultaat zien van een heldere uitgroei. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde nagel.

Onze lasers

Fox Laser bij het Laserkabinet - behandeling van schimmelnagels

FOX LASER

Schimmelnagels en wratten zijn nu eenvoudig te behandelen met FOX Laser. Waarom kiezen voor een laserbehandeling?

Veelgestelde vragen over laserbehandeling van schimmelnagels

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de snelheid van de nagelgroei en de ernst van de schimmel. Gemiddeld duurt het 9 tot 12 maanden tot de nagel volledig uitgegroeid is. Er zijn dus meerdere behandelingen nodig. Er wordt steeds een tussenperiode voorzien van 6 tot 8 weken.

Tijdens de behandeling wordt de laserstraal langzaam over het nagelbed bewogen.

Tijdens de procedure kun je een lichte warmte/pijnsensatie voelen.

Na ongeveer tien weken zie je het eerste resultaat en de groei van een mooie, heldere en gezonde nagel. Na een aantal maanden als de nagel helemaal uitgegroeid is, is van de oude schimmelnagel niets meer te zien.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de lasertherapie absoluut veilig is en uitermate effectief in het bestrijden van de schimmel (de mycose).
De nagel wordt direct gestimuleerd om weer gezond en helder uit te groeien.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie worden de nagels bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

Nazorg producten

Om eventuele hinder na de behandeling tot een minimum te beperken, en de resultaten van de behandeling te maximaliseren, raden we volgende producten aan voor nazorg. Tijdens de behandeling zal verdere toelichting over deze nazorg producten gegeven worden.

Terbinafine crème

2x daags.

Terbinafine tube 30 gr. creme

Daktarin Spray 2%

1x per week aanbrengen in de schoenen.

Daktarin Spray 2%

Schimmelnagels laserbehandeling in Herentals

Door de professionaliteit en gedrevenheid van ons verpleegkundig team streven wij ernaar uw schimmelnagel onder controle te krijgen door gebruik te maken van de Foxlaserbehandeling.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.