Grondige aanpak van UV schade

Maak komaf met pigmentatie en krijg weer een egale teint

Zonschade & UV schade

De zon is heel belangrijk in ons bestaan. Het licht en de warmte van de zon zorgt niet alleen voor de aanmaak van vitamine D, maar heeft ook een belangrijke invloed op ons welzijn en humeur. Omdat UV-straling, oftewel ultraviolette straling, vrij intens is en heel schadelijk kan zijn, heeft ons huid een beschermingsmechanisme hiervoor.

Helaas kan onze huid niet alle straling tegenhouden. De toename van pigmentcellen zorgt voor het ontstaan van vlekkerige zonschade of UV-schade. Ook versnelt het huidverouderingsproces door deze schade. De zonnestraling tast namelijk de elastinevezels aan die voor de soepelheid en veerkracht van de huid zorgen. Ook ouderdomsvlekken ontstaan door te veel blootstelling aan de zon.
Daarnaast is zonlicht één van de belangrijkste triggers van couperose en rosacea. De UV-straling verzwakt het vaatnetwerk waardoor de wanden van de bloedvaatjes verwijden, die zich vervolgens sneller met bloed vullen. Ook zonnehals (poikyloderma van Civatte) en zwangerschapsmasker (melasma) ontstaat door zonnestraling.

Waarom zonschade behandelen met een laser?

Zonschade is niet altijd zichtbaar. Als onze huidcellen beschadigd worden door de zon, duurt het vaak jaren vooraleer deze schade zichtbaar is. Daarom is het erg belangrijk om preventief te werken door een goede zonbescherming toe te passen.
Is de UV-schade reeds ontstaan? Door gebruik te maken van een IPL-laser zijn we in staat om pigmentvlekken en roodheden te verminderen en te verwijderen. Deze lichtflitstherapie kan op heel het lichaam worden toegepast, net zolang er voldoende contrast is tussen de vlek en de normale huidkleur. De laser geeft een speciale lichtimpuls af die de roodbruine kleur van de pigmentvlek in de huid absorbeert. Het licht verhit het pigment zo sterk dat de vlek zal afbreken. De omringende huid en de huid onder het pigment blijven wel intact, enkel de vlek zelf wordt behandeld.

Zonschade & UV schade behandelen met lasers bij Het Laserkabinet in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de verpleegkundige koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel ervaren.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Sommige pigmentatiestoornissen zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 tot 4 behandelingen. Tussen de behandelingen zit er steeds een interval van 4 tot 6 weken.
De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot de huid volledig hersteld is.

Hoe bereid ik me voor?

U dient 4 tot 6 weken voor de behandeling zon of zonnebank te vermijden. Gebruik ook steeds zonnebescherming met minimum factor 50.
Komt u toch in de zon? Verplaats dan uw afspraak!
Bij voorkeur komt u zonder make-up naar de afspraak.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Vermijd blootstelling aan de zon tot de huid volledig hersteld is.
Het herstel kan 10 tot 12 dagen duren. U krijgt advies over welk product u 2 x daags dient aan te brengen gedurende dit herstel.
Het is van groot belang niet te krabben aan korstjes op de huid en tijdens het herstel van de huid de blootstelling aan de zon te vermijden.

Verder is het belangrijk om het hele jaar door een goede zonbescherming toe te passen. UV-licht is even schadelijk in de winter. Bij pigmentstoornissen adviseren wij in de winter dagelijks gebruik van factor 50 en in de zomer factor 100-130.
U kan aangepaste producten verkrijgen bij het laserkabinet.

Zonschade behandelen met lasertherapie?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren.

Onze lasers

LUMENIS M22 IPL

LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflits behandeling kan het antwoord zijn bij volgende problemen:

Veelgestelde vragen over laserbehandeling van zon- & UV-schade

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het te verwachten resultaat van de IPL behandeling. Consulteer uw laserspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de laserspecialist koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, wat doorgaans niet oncomfortabel is.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

U voelt kleine speldenprikjes tijdens de behandeling gevolgd door een branderig gevoel na de behandeling.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van de zone.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij het Laserkabinet. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

Het herstel kan 7 tot 10 dagen duren. Gebruik steeds een hoge zonnefactor.

Nazorg producten

Om eventuele hinder na de behandeling tot een minimum te beperken, en de resultaten van de behandeling te maximaliseren, raden we volgende producten aan voor nazorg. Tijdens de behandeling zal verdere toelichting over deze nazorg producten gegeven worden.

Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Nazorg: Alhydran SPF30 (hydraterende crème met UV-protectie)

Zonschade behandelen met lasertherapie in Herentals

Pigmentvlekken en zonschade op een professionele en betrouwbare manier laten verwijderen? Bij Het Laserkabinet in Herentals kom je terecht bij een professioneel en medisch geschoold team.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor een ontharing bij het Laserkabinet?

Er zijn vele methoden en vele aanbieders van al dan niet definitieve laserontharing. Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Nieuwste generatie lasers

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde diodelasers. Deze hebben een veel kortere pulseduratie zodat ook de lichtere/resthaartjes verwijderd kunnen worden. 

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. De lasers hebben een medische attestatie en behoren tot de beste van de wereld.

3. +5000 behandelingen / jaar

Het Laserkabinet werkt over heel Vlaanderen op verschillende plaatsen voor definitieve ontharingen. Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in deze materie.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.