The world's mostpowerful website builder.

Pigmentvlekken » Naevi

Soms worden pigmentvlekken ook wel naevi genoemd. De meest bekende is uiteraard de gewone moedervlek maar er zijn heel veel verschillende soorten neavi, zoals de mongolenvlek, naevus van Ota en naevus van Ito. Daarnaast bestaan er ook nog de halo naevus, blauwe naevus, dysplastische naevus en spitznaevus.

Mongolenvlekken zijn ovale of ronde vlekken, die blauwzwart van kleur zijn. Ze komen meestal voor op de billen of onderrug. Een naevus van Ota is een vlek met verschillende kleuren. Hij zit op huidgebieden die worden voorzien door een hersenzenuw. Een naevus van Ito is een blauwe of bruine huidvlek. Hij komt meestal voor op het bovenste deel van de borstkas en in de buurt van het sleutelbeen. Een halo naevus is een roze of bruine vlek omgeven door een ronde of ovale kleurloze rand die in grootte varieert. De blauwe naevus is dan weer een rond, klein, stevig bultje dat blauw, blauwgrijs of blauwzwart van kleur is. Het komt meestal voor in de kinder- of puberteit en bevindt zich vaak op de hoofdhuid, in de buurt van het heiligbeen, de onderrug en de bovenzijde van handen en voeten. 

 

Hoe voorkomen?

De meeste naevi ontstaan door genetische aanleg, zonlicht of leeftijd. Maar ook hormonen, geneesmiddelen en een “auto-immuun” proces kunnen aan de oorzaak liggen. Meestal zijn ze niet kwaadaardig maar als u twijfelt kunt u best een geneesheer raadplegen. 

 

Behandeling

Vindt u uw neavi cosmetisch storend? Dankzij onze IPL-behandeling wordt het pigment van de donkere vlek geabsorbeerd. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek langzaam zal afbreken. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos. Het eindresultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment, de locatie, uw huidtype, … Kom vrijblijvend eens langs voor advies op uw maat!


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Kleine en grote huidaandoeningen zoals uitslag, zonneschade en algemene problemen met huidtextuur worden zijn nog nooit zo makkelijk te behandelen geweest als met de IPL Laser.

Melanie Palm, M.D.