The world's mostpowerful website builder.

Huidveroudering » Rimpels

Vroeg of laat moet iedereen er aan geloven: rimpels! Sommige mensen blijven tot op late leeftijd vrij rimpelloos, andere hebben een huid vol met rimpels en diepe lijnen. Onze erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel hoe we eruit zien, maar ook een ongezonde levensstijl en voeding speelt een grote rol. Gelukkig kunt u het proces wat vertragen dankzij een laserbehandeling! Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Onze niet-invasieve lasertherapie zorgt ervoor dat het water in de huid geabsorbeerd wordt, waardoor stoffen vrijkomen die er voor zorgen dat je nieuw bindweefsel en collageen aanmaakt. Dankzij deze toename aan collageenproductie wordt de huid aanzienlijk strakker en steviger.
 

Hoe voorkomen?

Er zijn veel factoren die een grote invloed hebben op het ontstaan van rimpels: eenzijdige voeding met onvoldoende vitaminen, slaapgebrek, te weinig buitenlucht, te weinig beweging, stress, alcoholmisbruik, roken, … Daarnaast speelt ook onze hormoonhuishouding een belangrijke rol. Na verloop van tijd (meestal rond de menopauze) wordt de huid minder elastisch, en wordt ook collageen afgebroken in het bindweefsel. Daarnaast wordt de huid droger en houdt het minder vocht vast. De celmassa krimpt, de celvernieuwing wordt langzamer, de pigmentatie van de huid verandert… Helaas kunnen we aan dit laatste niets doen, maar wel aan de eerste factoren. Zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding, drink veel water, sport, … Het zijn allemaal zaken die u wel in de hand heeft. Daarnaast kan ook te veel UV-straling uw huid beschadigen.

 

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van innovatieve fractionele lasertechnologie. Er wordt hierbij in zuivere vorm lichtenergie opgewekt die er voor zorgt dat de opperhuid intact blijft.

Het laserlicht wordt omgezet in warmtekolommen. Deze warmte trekt de collageenstrengen samen waardoor er nieuw collageen aangemaakt wordt. Gevolg? De huid wordt gladder en steviger, rimpels verminderen en de huidstructuur wordt fijner! Tijdens de behandeling voelt u kleine prikjes maar deze wordt doorgaans niet als echt pijnlijk ervaren. 

 

Nazorg

  • Probeer de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
  • Hydrateer uw huid
  • Vermijd roken en stress
LUMENIS M22 RESURFX

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie met de ResurFX laser kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. Het apparaat maakt daarbij gebruik van een 1565 nm laserfiber. Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

  • Pakt zelfs de eerste tekenen van veroudering optimaal aan
  • Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van de huid. 
  • Zeer snelle 'lunchpauze' behandeling: dankzij  een minimum aan ongemakken waardoor u meteen erna uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.
  • Effectief voor algemene huidverjonging en de behandeling van rimpels, striemen, littekens (chirurgische acné), melasma, zonnevlekken, algemene huidverjonging, ...
FAQ

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. 

Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?
• Optimaal om zelfs de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van huid en gelaat.
• Deze “lunchpauze” behandeling heeft een minimum aan ongemakken waardoor u heel snel uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.
• Effectief voor de behandeling van rimpels, striae (striemen), littekens (chrirurgischacne), algemene huidverjonging, …

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. (I-VI) Consulteer uw arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachtte effect van de laserbehandeling. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, kan de arts gebruik maken van verdovende gel en/of luchtkoeling. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 60 minuten zal duren.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de benodigde instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen. De roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling en zich maximaal te beschermen tegen UV-licht door zonnecrème te smeren.

Na gemiddeld 3 sessies zal de patiënt een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerste sessie zal echter al een significante verandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid van de patiënt blijven verbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

Naarmate we ouder worden verliest de huid haar kracht en elasticiteit. Rimpels en fijne lijntjes worden gevormd door een daling in collageen en elastine eiwitten die worden aangetroffen in de dermis-laag van de huid. De meeste mensen ontdekken voor het eerst kleine, fijne lijntjes onder de ogen en rond de mond, die later ontwikkelen naar meer uitgesproken rimpels. Bij permanente rimpels is sprake van een cutane breuk als gevolg van het verzakken van de huidstructuur, hetgeen op zijn beurt weer een effect is van een teruglopende aanwezigheid van de eiwitten collageen en elastine.

Collageen geeft de huid haar stevigheid en veerkracht en speelt een belangrijke rol bij wondgenezing van de huid. Elastine zorgt voor flexibiliteit en geeft de huid de mogelijk uit te rekken en terug te keren naar haar oorspronkelijke vorm. Als onderdeel van het verouderingsproces vertraagt de natuurlijke productie van collageen en elastine stelselmatig waardoor de ondersteunende huidstructuur zwakker en losser zal worden. Verschillende factoren hebben invloed op het ontstaan en de ernst van fijne lijntjes en rimpels, zoals genetica, geslacht, fotoveroudering (door de zon veroorzaakte veroudering), roken, frequent herhaalde gezichtsuitdrukkingen en voeding.

Na gemiddeld 3 sessies zal de patiënt eenduidelijk merkbaar verschil waarnemen quahuidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerstesessie zal echter al een significanteverandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 5 weken. Bovendien zal de huid van de patiënt blijvenverbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts gebruik maken van verdovende gel en/of luchtkoeling. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren.De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

We willen snelheid, gemak en bovenal gelukkige patiënten. En dat is exact waar de M22 ResurFX Laser voor zorgt. Verjongde huid, verjongde geest!

Matthew Knight, M.D.