Botuline Toxine

Gelaatstrekken verzachten met een spierontspanner

Spierontspanners / Botuline Toxine

Het injecteren van Botuline toxine type A is een veilig middel tegen rimpels en een aantal aandoeningen. Het blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren waardoor spieren verslappen en als gevolg gespannen spiertjes verdwijnen na een injectie. Het is de perfecte behandeling om kraaienpootjes en fronsrimpels aan te pakken. Ook kan het gebruikt worden om een kleine wenkbrauwlift te creëren. Het verzacht uw uiterlijk en geeft een frissere blik.

Waarom een behandeling met spierontspanners/botuline toxine?

Mensen die ongewild veel fronsen hebben soms een boze gelaatsuitdrukking. Deze fronsrimpels kunnen uiteindelijk in de huid blijven staan vandaar de injectiebehandeling. De spierontspanner is een injectievloeistof die de overactiviteit van spieren vermindert.

De botuline toxine behandeling gaat derhalve ook rimpels voorkomen. Mensen die behandeld zijn vertellen vaak dat de behandelde huidgebieden ontspannen aanvoelen. Na een behandeling zal u huid veel gladder zijn. De hinderlijke rimpels, kraaienpootjes alsook de horizontale lijnen zullen verdwijnen. Hierbij zal de natuurlijke gelaatsuitdrukking niet aangetast worden.

Hoe verloopt de behandeling?

 

Tijdens een spierontspannende behandeling worden kleine hoeveelheden botuline geïnjecteerd in de te behandelende zone. Deze injecties zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos. 

Normale dagelijkse bezigheden kan je onmiddellijk terug hervatten. Het resultaat is zichtbaar na 3 tot 5 dagen met een optimaal effect na 14 dagen.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De mate en de duur van het effect is persoonsgebonden. 

De werkingsduur is gemiddeld 3 tot 4 maanden maar is sterk individueel verschillend en dosisgebonden. Voor een blijvend resultaat op lange termijn is het dus aangewezen deze behandeling 3 tot 4 keer per jaar te herhalen.

Dit product wordt eveneens gebruikt voor de behandeling van overmatige transpiratie ter hoogte van de oksels en de handen. Hiervoor mag u een resultaat van 3 tot 12 maanden verwachten.

Hoe bereid ik me voor?

Best komt U zonder make-up naar de praktijk. 

Zwangerschap is een contra- indicatie.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Na de behandeling kan er een lichte roodheid ontstaan. Dit zal snel wegtrekken zodat u onmiddellijk uw dagelijkse activiteiten terug kan hervatten. Belangrijk is de eerste 2u. na de injectie de behandelende spier goed aan te spannen en rechtop te blijven zitten. Het behandelde gebied 24u. nadien niet masseren.

Sporten is de 2 opeenvolgende dagen na de behandeling niet toegelaten. Bij uw dagelijkse reiniging van de huid opletten om niet te sterk te wrijven op de injectiepuntjes.

Make-up is mogelijk na enkele uren. Bij een blauw plekje is het belangrijk de zon te mijden. U mag camoufleren met concealer en eventueel met ijs koelen.

 

Rimpels verminderen met spierontspanners / Botuline Toxine?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

 

Botuline is een injecteerbaar natuurlijk eiwit, ook wel Botuline Toxine genoemd. Het remt de overdracht van de prikkelgeleiding van de zenuw naar de spier waardoor het de dynamische rimpels gaat vervagen. 

Dynamische rimpels ontstaan in het gelaat waar de mimiek sterk is. Vaak geven deze rimpels een zeer strenge gezichtsuitdrukking.

Fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en  kraaienpootjes kunnen met Botuline perfect behandeld worden. Bovendien kan je preventief rimpels voorkomen.

Na deze behandeling ziet U er vaak jonger, frisser en stralender uit. Het natuurlijk resultaat zal behouden blijven.  

 

Fronsrimpels ontstaan door samentrekking van spiertjes. Niet iedereen krijgt fronsrimpels. Deze zijn vaak erfelijk. Computergebruik of autorijden hebben ook invloed op de vorming van fronsrimpels. Botuline injecties bieden de uitkomst om uw fronsrimpel te verwijderen. De fronsrimpelbehandeling kan in combinatie geprikt worden zodat je een liftend effect kan bekomen op de wenkbrauwen. 

 

Een Botuline behandeling is niet blijvend. Het is een natuurlijke stof die na verloop van tijd zal worden afgebroken door het lichaam. Meestal verdwijnt het effect na 3 tot 5 maanden. Naarmate U de behandeling vaker herhaalt zal deze stof langer actief blijven. 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen over behandelingen met spierontspanners / Botuline Toxine

Zoals eerder besproken gaat Botuline de rimpels en lijntjes in uw gezicht doen verdwijnen. Echter allemaal op een natuurlijke manier, waardoor het niet zichtbaar is voor uw omgeving.  ‘Less is more’. 

Het is belangrijk subtiliteit te creëren in de behandeling waarbij de eigen unieke anatomie, gelaatsuitdrukkingen en contouren van het gelaat behouden blijven.

Onze arts zal U ongetwijfeld hierover adviseren. Deze behandeling is geschikt zowel voor mannen als voor vrouwen.


De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

De injectie vindt plaats met een zeer fijne naald. U voelt hier weinig van. Na de behandeling kan u last krijgen van lichte hoofdpijn. Dit is heel normaal.Een behandeling met Botuline Toxine duurt slechts enkele minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij Dr. Bosselaers. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend. 

Deze consultatie kost 40 euro en wordt deels terugbetaald.

Een behandeling met Botuline is veilig. Bijwerkingen zijn er nauwelijks. Onze plastisch chirurg Dr Bosselaers Stefanie zal tijdens het consult goed beoordelen of u in aanmerking komt voor Botuline Toxine behandeling. Tijdens de zwangerschap en bij vrouwen die borstvoeding geven is deze behandeling niet toegestaan.

Er is geen herstelperiode na een behandeling met Botuline Toxine.  De patiënt kan onmiddellijk na de behandeling de normale activiteiten hervatten. Sporten is tot 2 dagen na de behandeling niet toegestaan. Milde roodheid en blauwe vlekken ter hoogte van de injectieplaatsen kunnen uiteraard steeds voorkomen, maar zullen zeer snel verdwijnen.

U komt in aanmerking voor een behandeling met Botuline Toxine als:

  • u fronsrimpels wil behandelen
  • u steeds een vermoeiende uitstraling hebt waardoor uw oogleden wat neerhangen
  • u storende mimiekrimpels wil behandelen
  • u preventief wil werken naar rimpels toe
  • u last hebt van hangende mondhoeken die u storen
  • u vaak last hebt van spanningshoofdpijn
  • u last hebt van overmatig zweten ter hoogte van oksels of handen

Botox is een merknaam van Botuline Toxine van de firma Allergan. Volgens de wetgeving mogen merknamen niet expliciet vermeld worden. Indien u meer informatie wenst over welke producten Dr. Bosselaers gebruikt, kan u steeds met haar contact opnemen.

Behandeling met spierontspanners / Botuline Toxine in Herentals

Botuline Toxine verzacht de gelaatstrekken op een natuurlijke manier en is zo in staat een vermoeide, trieste of boze blik te corrigeren.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor het Laserkabinet?

U vertrouwt uw lichaam niet zomaar aan de eerste de beste toe.
Wij overtuigen u alvast graag met deze argumenten om voor uw behandeling te kiezen voor de betrouwbaarheid van Het Laserkabinet:

1. Innovatie

Het is belangrijk om weten dat wij werken met de nieuwste generatie medisch gekeurde toestellen. Bovendien maken we steeds gebruik van innovatieve technieken en volgen we de nieuwste ideeën binnen huidbehandelingen op de voet.

2. Medisch toezicht

Onder leiding van onze artsen wordt voor u een zo geschikt mogelijke behandeling vooropgesteld. Deontologisch en eerlijk handelen staat hoog in ons vaandel. 

3. Jarenlange expertise

Het moge duidelijk zijn dat wij een zeer brede kennis en enorme ervaring hebben in de materie van huidbehandelingen. Door een voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid.

4. Grondig en precies

Onze beste reclame is dat we zo nauwkeurig mogelijk werken alsof het voor onszelf of onze familie zou zijn.

5. Kwalitatieve nazorg

Heb je een vraag of ben je ongerust, wij zijn steeds telefonisch, per email in onze
praktijk samen met de artsen ter beschikking om u gerust te stellen.

6. Getraind personeel

Onder medisch toezicht werken onze medewerkers volgens de juiste richtlijnen in alle discretie. Bijscholing is een grote troef in onze praktijk zodat onze verpleegkundigen zich altijd comfortabel en gerust voelen bij de behandeling met deze hoogtechnologische toestellen.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.