Botuline Toxine

Gelaatstrekken verzachten met een spierontspanner

Spierontspanners / Botuline Toxine

Botuline toxine type A is een injectable dat gebruikt wordt voor de behandeling van dynamische rimpels. Dynamische rimpels zijn lijnen die ontstaan na of door samentrekking van bepaalde spieren, voorbeelden zijn kraaienpootjes, de fronsrimpel en voorhoofdsrimpels. Door het inprikken van botuline toxine in deze spier zal deze ontspannen en zal bijgevolg de rimpel vervagen. Het resultaat is een zachtere, natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van uw normale mimiek.

 • ontspant een boze, trieste of vermoeide blik
 • pakt hoofdpijn aan
 • brengt rust in het gelaat
 • steeds een natuurlijk resultaat
 • behoud van de normale mimiek

Waarom een behandeling met spierontspanners/botuline toxine?

Een spierontspanner is in staat om bepaalde gelaatstrekken te verzachten terwijl normale mimiek wel mogelijk blijft.
Sommige spieren geven een liftend effect als we ze aanprikken en dus ontspannen. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld een vermoeide blik verminderen en het gelaat een frissere uitstraling geven.

Personen met een sterke mimiek kunnen gebaat zijn bij deze behandeling door tijdelijk meer rust te creëren in hun gelaat. Een ander voorbeeld hiervan is het ontspannen van de kauwspier bij personen die knarsetanden. Om dezelfde reden zullen bepaalde types hoofdpijn verbeteren na behandeling met botuline toxine.

Daarnaast wordt dit product gebruikt bij overmatig zweten ter hoogte van de oksels of handen. 

Behandeling spierontspanners / Botuline Toxine in Herentals
Behandeling spierontspanners / Botuline Toxine in Herentals

Hoe verloopt de behandeling?

Botuline toxine wordt door middel van injecties in de spier gebracht. Deze behandeling is niet pijnlijk en duurt slechts enkele minuten.

Bij een behandeling met botuline toxine ziet u niet onmiddellijk na de injectie resultaat. De spierontspanner treedt geleidelijk in werking na enkele dagen en bereikt zijn maximale resultaat na 14 dagen.

Prijzen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De werkingsduur is gemiddeld 3 tot 4 maanden maar is sterk individueel verschillend en dosisgebonden. Voor een blijvend resultaat op lange termijn is het dus aangewezen deze behandeling 3 tot 4 keer per jaar te herhalen.

Dit product wordt eveneens gebruikt voor de behandeling van overmatige transpiratie ter hoogte van de oksels en de handen. Hiervoor mag u een resultaat van 3 tot 12 maanden verwachten.

Hoe bereid ik me voor?

U komt bij voorkeur zonder make-up naar de praktijk.

Tijdens een zwangerschap is een behandeling met Botuline Toxine niet toegestaan.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Er wordt geadviseerd gedurende 72 uur na de behandeling niet te sporten, geen sauna te bezoeken en geen zonnebank te gebruiken.
Verder is het belangrijk dat u de behandelde zone gedurende 72 uur niet te veel aanraakt en zeker niet gaat masseren. Gebruik van de normale huidverzorging is toegestaan, mits voorzichtigheid in het aanbrengen hiervan.

Zoals bij elke behandeling op basis van injecties kan u een milde roodheid en zwelling verwachten die van voorbijgaande aard is. Eventuele blauwe vlekken mogen nagekoeld worden met ijs. Make-up gebruik onmiddellijk na de behandeling wordt afgeraden; na ongeveer 4 uur kan u resterende roodheid of blauwverkleuring veilig camoufleren. Make-up gebruik onmiddellijk na de behandeling wordt afgeraden.

Rimpels verminderen met spierontspanners / Botuline Toxine?

Facebook Reviews:
4.6/5

Hoe werkt het?

Botuline toxine type A is een injectable dat gebruikt wordt voor de behandeling van dynamische rimpels. Dynamische rimpels zijn lijnen die ontstaan na of door samentrekking van bepaalde spieren, voorbeelden zijn kraaienpootjes, de fronsrimpel en oorhoofdsrimpels. Door het inprikken van botuline toxine in deze spier zal deze ontspannen en zal bijgevolg de rimpel vervagen. Het resultaat is een zachtere, natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van uw normale mimiek.

Behandeling spierontspanners / Botuline Toxine in Herentals

Botuline Toxine type A is een eiwit dat in staat is de spier te ontspannen wanneer dit geïnjecteerd wordt. Dat betekent dat deze spierontspanner niet in staat is om elk lijntje of rimpel aan te pakken. Het vult immers niet op.

Dynamische rimpels zijn lijntjes of groeven die ontstaan in de huid door de beweging of mimiek van ons gelaat. Jarenlange samentrekking van bepaalde spieren laat na een bepaalde tijd een ‘kreukje’ na in de huid. Door het gericht injecteren van Botuline Toxine in bepaalde spieren zal dit kreukje op termijn verminderen of zelfs verdwijnen. Hoe langer de rimpel reeds aanwezig is, hoe langer het duurt voor er een duidelijk effect zichtbaar is. Voor sterke spieren die diepe groeven hebben veroorzaakt, hebben soms een aantal behandelingen met spierontspanner nodig vooraleer de rimpel duidelijk minder zichtbaar wordt. Sommige diepe, lang bestaande rimpels zullen niet meer volledig verdwijnen maar gaan wel verzachten.

Spierontspanners kunnen ook preventief gebruikt worden om te voorkomen dat nieuwe rimpels ontstaan of dat bestaande rimpels dieper worden.

Veelgestelde vragen over behandelingen met spierontspanners / Botuline Toxine

In tegenstelling tot wat velen denken, geeft botuline toxine geen onnatuurlijk strakke gelaatsuitdrukkingen. Het effect ervan is dosis- en persoonsgebonden. Zo zal iemand met sterkere gelaatsspieren een hogere dosis nodig hebben om hetzelfde effect te bekomen. Dr. Aerts beoogt steeds een zeer natuurlijk, subtiel en fris resultaat door het gebruik van optimale doseringen. De correcte dosis wordt bepaald tijdens de eerste consultatie.

De behandeling wordt niet terugbetaald. Aangezien het om een medische behandeling gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit.

De meeste verzekeringen ondersteunen geen medisch esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Een behandeling met Botuline Toxine doet geen pijn. Je voelt bij de injectie gedurende enkele seconden een branderig gevoel. Dit verdwijnt vrijwel onmiddellijk. 

De eerste dagen na de behandeling is lichte vorm van hoofdpijn mogelijk, dit is volledig normaal.

Een behandeling met Botuline Toxine duurt slechts enkele minuten.

U kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een consultatie bij Dr. Aerts. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om u meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend. 

Deze consultatie kost 40 euro en wordt deels terugbetaald.

Een injectie met Botuline Toxine is niet gevaarlijk. Botuline Toxine wordt sinds 1989 gebruikt voor de behandeling van verschillende neurologische aandoeningen en in 1995 werd het ook goedgekeurd voor esthetische doeleinden. Tot op heden werden geen nadelige effecten gezien op lange termijn.

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van de hoogst kwalitatieve producten waarvan de veiligheid gegarandeerd is. Ze zijn FDA (Food & Drug Administration USA) goedgekeurd en CE gekeurd. Allergische reacties en andere nevenwerkingen zijn daarom uiterst zeldzaam. Bovendien mogen dergelijke producten enkel geïnjecteerd worden door goed opgeleide artsen.

Er is geen herstelperiode na een behandeling met Botuline Toxine, de patiënt kan onmiddellijk na de behandeling de normale activiteiten hervatten. Een uitzondering hierbij is sporten; er wordt geadviseerd om 72 uur na de behandeling niet te sporten. Milde roodheid en blauwe vlekken ter hoogte van de injectieplaatsen kunnen uiteraard steeds voorkomen, maar zijn altijd beperkt in tijd.

U komt in aanmerking voor een behandeling met Botuline Toxine als:

 • u een uitgesproken mimiek hebt en wat meer rust wil brengen in uw gelaat
 • u dynamische rimpels wil aanpakken ter hoogte van het voorhoofd, de frons of rondom de ogen
 • u preventief wil handelen voordat er rimpels zichtbaar zijn of wil voorkomen dat rimpels progressief verergeren
 • u een vermoeide uitstraling hebt met eventueel zakking van de wenkbrauwen
 • u een trieste uitstraling hebt met eventueel afhangende mondhoeken
 • u een ‘gummy smile’ hebt (dit betekent dat uw tandvlees overmatig zichtbaar is bij lachen)
 • u knarsetanden wil aanpakken
 • u putjes in de kin hebt die u storend vindt
 • u regelmatig last hebt van spanningshoofdpijn
 • u een beginnende verslapping van de halsspieren wil aanpakken
 • u last hebt van overmatig zweten ter hoogte van oksels of handen

Botox is een merknaam van Botuline Toxine van de firma Allergan. Volgens de wetgeving mogen merknamen niet expliciet vermeld worden. Indien u meer informatie wenst over welke producten Dr. Aerts gebruikt, kan u steeds met haar contact opnemen.

Behandeling met spierontspanners / Botuline Toxine in Herentals

Botuline Toxine verzacht de gelaatstrekken op een natuurlijke manier en is zo in staat een vermoeide, trieste of boze blik te corrigeren.

Laserbehandelingen en huidbehandelingen bij Het Laserkabinet in Herentals

Waarom kiezen voor dr. Aerts bij het Laserkabinet?

Voor deze behandeling komt u terecht bij Dr. Aerts, in de professionele omkadering van het Laserkabinet in Herentals, met bijhorend getraind, verzorgend en ondersteunend personeel. Het uiteindelijke doel is een mooie, gezonde huid die straalt van binnenuit. We geven u onze belangrijkste waarden mee:

1. Natuurlijk resultaat

Dr. Aerts beoogt steeds een natuurlijk en subtiel resultaat met respect voor de natuurlijke vorm en verhoudingen van uw gelaat.

2. Expertise

Door de expertise van Dr. Aerts en haar voorzichtige, stapsgewijze aanpak ligt de focus bij elke behandeling op veiligheid

3. Innovatie

Dr. Aerts maakt steeds gebruik van innovatieve technieken en volgt de nieuwste ideeën binnen anti-aging op de voet.

4. Vooruitstrevende visie

Een natuurlijk huidverjongend resultaat wordt vaak bereikt door het stapsgewijs toepassen van een combinatie aan behandelingen die telkens voor een subtiele verandering zorgen.

5. Oorzakelijke aanpak

Dr. Aerts legt de klemtoon op een full face benadering waarbij een oorzakelijke aanpak steeds centraal staat. Het resultaat is een opfrissing en verjonging van de huid waarbij het natuurlijke evenwicht van het gelaat behouden blijft.

6. Gezonde huid

Dr. Aerts heeft bij elk behandelplan een resultaat voor ogen dat de natuurlijke schoonheid optimaal naar buiten brengt.

Nog vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.